2024-03-19

3 thoughts on “Какво показа кастингът за политици, проведен от Слави Трифонов

  1. Нищо не сте проумели,камо ли разбрали или научили от тези хора-специалисти в областта си. . Виолата и политиката са на двата полюса. Пошлия хумор и чалгата не ги броим.

  2. Познавам един от тези „кандидати“, който Слава богу не влезе в „листите“. Толкова се срамуваше от това си участие, че не го сподели със семейството си. Г-н Трифонов, Слави, по-скоро, с какво право сте оценявали/ точно вашата спорна личност/ високия професионализъм на тези отчаяни хора, изпаднали в някакъв тупик, за да стигнат до вас /нарочно с малка буква/. Чуйте отново този запис и се засрамете от циничното си отношение към тези хора, които за миг са ви повярвали. Наистина сте чудовище спрямо хората и абсолютен циник. Не ми се мисли как бихте реагирали, ако някой ден това се случи на вас /Дай боже!/ Не ви ли е срам от това ваше п соведение. Опасно е, защото тези хора не са тъпи и ще разберат колко ги пързаляте. Опитах да проумея кастинга, не се получи, защото няма нищо общо с това, което правите сега.

  3. две години по късно:

    И точно тук е болезненият въпрос за целите на новата партия, която иска намаляване на депутатите на 120. Това ще рече още по-лесно пазаруване на депутати. Ако един олигарх или по-голяма партия иска да си купи депутати, това ще го улесни двойно.

    Другият въпрос с намаления брой депутати е, че просто шансът в парламента да попаднат професионални юристи намалява застрашително. Сега се гласуват неграмотни закони, юридическото равнище е много ниско. При 120 депутати това ще стане много по-голям проблем. Партиите си искат верни депутати марионетки, а не професионалисти.

    Второ – кворумът в парламента ще стане 61 депутати. Решения и закони могат да се гласуват с 31 депутати. Това е на практика искането на новата партия.

    По-нататък – субсидията от 1 лев на глас, която ГЕРБ вече прие, позовавайки се на резултатите от референдума, на практика представлява директно вкарване на бизнеса и спонсорите в политиката. Както казваше една епиграма на Радой Ралин – „Който плаща, той разгаща”. Партиите ще се молят за пари, ще изпълняват поръчки и услуги.

    И това е удар главно по опозицията (сегашната и бъдещата), защото спонсорите по правило са щедри към партиите на власт, особено, ако те са рекетьорски като сегашната. Кой ще смее да дава пари на опозицията – като нищо ще го съсипят от данъчни проверки и обвинения могат да му лепнат. Ей го, вярното куче Гешев се задава…

    Електронното гласуване ще бъде бедствие за държава като България. Неслучайно не е въведено масово по света, а само частично и експериментално като изключение. В Щатите ограничиха дори машинното гласуване, от страх за манипулации.

    Мажоритарната система е по-сложен за обяснение въпрос. Но с две думи, ако се въведе тази система, от политиката ще изпадне и новата партия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *