Home » Авторски страници, политика

Сдружение “ДОМ” до премиера Борисов: Изправен сте пред избор

2018.02.14 Няма коментари

Сдружение “Достойнство, отговорност, морал” (ДОМ), чийто председател е бившия син депутат Иван Сотиров, изпрати Обръщение до премиера Бойко Борисов. Това обръщение е реакция на Декларацията на БСП от 13 февруари, в която се настоява премиерът да спре надигащия се фашизъм, имайки предвид провеждането на „Луков марш”. В Декларацията на БСП се оправдават и зверствата на т.нар. Народен съд.

В Обръщението на ДОМ се казва:

“Правят се, че не помнят, че на 18 септември 2008 г. 40-то Народно събрание прие решение в подкрепа на Пражката декларация за европейската съвест и комунизма от 3 юни 2008 г., а на 19 ноември 2009 г. Народно събрание прие решение, с което обяви 23 август за Ден на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и другите тоталитарни режими, и за почитане паметта на жертвите на тези режими.

Правят се, че не разбират, че Народният съд от 1945 г. беше наложен от съветските окупатори, за да бъде ликвидиран българският политически, духовен, културен и военен елит. Правят се, че не разбират и не помнят, че през войната Сталин беше съюзник с Хитлер много преди България да се приседини към Оста и, че СССР щеше да ни окупира, независимо от това на чия страна сме били във войната, така, както окупира Полша и Чехия, които преди това бяха окупирани от Хитлер.

Днес, г-н Премиер, Вие сте изправен пред избор или да реабилитирате комунизма, или да се изправите срещу него!

Вярваме, че правителството няма да се ангажира с каузата за реабилитация на комунизма, и в същото време очакваме ясни действия от Вас за ограничаване и изкореняване на тези уродливи политически явления.”

Следва целият текст на Обръщението, който бе изпратен до медиите.

 

ОБРЪЩЕНИЕ

на

Сдружение ДОМ

към

Министър-председателя на Република България

г-н Бойко Борисов

по повод кампанията за реабилитация на комунистическия режим

 

Господин Министър-председател,

Повод за този наш апел е поредната акция на БСП да оправдае престъпленията на комунистическия режим, като представи т.нар. „Народен съд“ като продиктуван по „решение на Великите сили трибунал за съдене на виновниците за въвличане на държавата ни на страната на Хитлер“. Това е поредната цинична политическа провокация след редовните чествания на 9-септември, деня на съветската окупация на страната ни, като „Ден на свободата“ и поднасяне на венци на паметниците на окупаторите на Отечеството ни.

Още през ноември 1989 г. правителствата на държавите от демократичния свят заявяват, че след окончателното унищожаване на комунистическата тирания се надяват да се установи мир и като допълнителна гаранция за неговото утвърждаване и съхранение ЕС и НАТО решително се разшириха на Изток. В ЕС има еднозначна оценка за комунистическите режими като престъпни.

Очевидно, манифестиращите през последните петнадесет години в страната ни с портретите на тираните Сталин, Ленин и Димитров не мислят, че комунизмът е бил тирания. Ако някой не познава действителната история на БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ (ДНЕС ПРЕИМЕНУВАЛА СЕ В СОЦИАЛИСТИЧЕСКА), може да се подведе и да привиди в БКП/БСП организация на честни и ентусиазирани патриоти.

Ние, от Сдружение „Достойнстово, отговорност, морал“/ДОМ/ и днес сме убедени, че режима, който ни налага Съветският съюз след окупацията на България, е неприемлив и има катастрофални последици за Отечеството ни. Но те не са случайни и имат своите основания. Народът ни ги е нарекъл „Съветско робство“. БКП/БСП е организацията в България, която открито застава на позициите на расизма, ксенофобията и антисемитизма.

БКП/БСП е организация, изградена върху идеите за омразата и насилието. Това е комунистическа терористична организация, създадена от СССР в България след Първата световна война.

През 2009 г. Европейският парламент прие резолюция с предложение за обявяването на 23 август за Европейски ден за възпоминание на жертвите на престъпленията на комунизма и нацизма. В декларацията се посочва, че пактът Молотов-Рибентроп е разделил Европа на две сфери на влияние чрез своите секретни допълнителни протоколи.

Сдружение „Достойнстово, отговорност, морал“/ДОМ/ многократно, е изразявало протест срещу честването на всички дати, свързани със съветската окупация на нашето Отечество. Ако някой днешен младеж няма ясни представи за най-новата ни история, то настоящото поведение на българското правителство, което разрешава тези срамни антибългарси демонстрации – честването на деня на окупацията и почитането на мемориалите на окупаторите, е недопустимо.

Господин Премиер, давате ли си сметка, че това се случва по време на Вашето управление? Никакви официозни посещения, например на паметни места на почит към жертвите на Комунистическия режим, не могат да затъмнят факта, че по време на Вашето управление българска партия, необезпокоявана от властта се афишира като правоприемник на обявена със закон за престъпна организация, и демонстративно изразява почитта си към комунистическите тирани и откровенни престъпници, отговорни за унищожението и съсипването на живота на няколкостотин милиона човека.

Наскоро идейни съмишленици на тази кауза ясно заявиха намерението да възстановят комунистическия монумент “Бузлуджа”, за да стане общоевропейско място за почит към комунизма. Отговорността за противодействието на тези стремежи е и на Външното, и на Вътрешното, и на Правосъдното министерство, и най-вече лично Ваша, като човек, оглавяващ българското правителство. Големият въпрос е за популяризирането и налагането на комунистически, фашистки, нацистки и други радикално антидемократични идеи в днешна България. Фюрерското начало е ключова характеристика на недемократичните режими.

Днешният пълзящ авторитаризъм и прояви на неокомунизъм в държави от Източна Европа предизвикват безпокойството на демократично настроените граждани и цялата демократична общност.

Силите, които се стараят да реабилитират комунизма днес, прикриват факта за три документа, приети от Европейския парламент, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, за осъждане на комунизма:

1. Резолюция 1481 за необходимостта от международно осъждане престъпленията на тоталитарните комунистически режими, която е приетата на 25 януари 2006 г. от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа;

2. Резолюция на Европейския парламент от 2 април 2009 г., озаглавена „Европейската съвест и тоталитаризма”.

3. Резолюция на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа от 3 юли 2009 г., озаглавена „Ново обединение на разделена Европа”.

Правят се, че не помнят, че на 18 септември 2008 г. 40-то Народно събрание прие решение в подкрепа на Пражката декларация за европейската съвест и комунизма от 3 юни 2008 г., а на 19 ноември 2009 г. Народно събрание прие решение, с което обяви 23 август за Ден на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и другите тоталитарни режими, и за почитане паметта на жертвите на тези режими.

Правят се, че не разбират, че Народният съд от 1945 г. беше наложен от съветските окупатори, за да бъде ликвидиран българският политически, духовен, културен и военен елит. Правят се, че не разбират и не помнят, че през войната Сталин беше съюзник с Хитлер много преди България да се приседини към Оста и, че СССР щеше да ни окупира, независимо от това на чия страна сме били във войната, така, както окупира Полша и Чехия, които преди това бяха окупирани от Хитлер.

Днес, г-н Премиер, Вие сте изправен пред избор или да реабилитирате комунизма, или да се изправите срещу него!

Вярваме, че правителството няма да се ангажира с каузата за реабилитация на комунизма, и в същото време очакваме ясни действия от Вас за ограничаване и изкореняване на тези уродливи политически явления.

 

Председате на УС на ДОМ:

Иван Сотиров

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.