Home » Авторски страници, българи зад граница

Акция за българския отдел в Библиотеката на Маунт Проспект

2017.07.27 Няма коментари
Spread the love

Във връзка със създаването на български отдел в местни библиотеки в Чикаго (вж. тук), до нашето издание бе изпратено съобщение, което да се разгласи сред българската общност в Чикаго. Ето неговото съдържание:

До българската общност в Чикаго

Благодарение на всички Вас, родолюбиви и милеещи за майчиния език българи, се роди идеята за създаване на български отдел в местните библиотеки в Чикаго. Ето, че назря моментът тази идея да бъде реализирана. Началото ще бъде поставено с библиотеката на Маунт Проспект, за която в момента се набират книги. Акцията протича доста интензивно и до момента има събрана колекция от над 30 книги.

Ако желаете да се включите с книга или средства за закупуването на такава, можете да пишете на Даниела Вълканова – доброволец в създаването на регистъра.

имейл: [email protected]

Нека създадем още нещо, което да съхрани българския дух и култура зад граница, още едно българско кътче в Америка!

Mt.-Prospect-Library-1-580x437

—————————————————————————————————————————————————————

Бел.ред.: Две книги, създадени от нашия редакционен екип – литературнжарница ите сборници “Черга пъстроцветна” и “Часовниковата кула”, които бяха издадени и представени през миналата и през тази година, могат да се прочетат в пдф формат в нашата онлайн книжарница.  В тази книжарница са качени и други други от български автори.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.