Home » Авторски страници, българи зад граница

Свидетелства от изпита по български език ще бъдат връчени в Генералното консулство

2017.06.13 Няма коментари
Spread the love

Diplomas - Seal of Biliteracy-2

Днес, 13 юни 2017 г., от 15:30 ч., в Генералното консулство на Р. България в Чикаго ще бъдат връчени свидетелствата за успешно положен изпит по български език пред Департамента за езиково обучение при СУ „Св. Климент Охридски” – информира Генералното консулство.

Diplomas - Seal of Biliteracy

Припомняме, че този изпит е част от програмата  Seal of Biliteracy („Печат за двуезичност”), според която българският език е признат от училищните власти на щата Илинойс. Изпитът се проведе на 20 май 2017 г. в колежа „Оуктън” в Дес Плейнс, Илинойс. Явиха се 9 български деца, 12-токласници от различни гимназии в щата, и всички издържаха изпита успешно.

Генералният консул Иван Анчев с един от успешно издържалите изпита по български език младежи в Илинойс, Слав Гагаров. Снимката е от деня на изпита.

Генералният консул Иван Анчев с един от успешно издържалите изпита по български език младежи в Илинойс, Слав Гагаров. Снимката е от деня на изпита.

Свидетелствата за владеене на български език, издавани от Дeпартамента за езиково обучение при Софийския университет, са официално признати в Европейския съюз, се казва още в съобщение на Генералното консулство.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.