Home » литература

Книгите в нашата книжарница (сборна тема)

2017.05.09 Няма коментари

Тук ще събираме анотации и линкове към книгите в нашата електронна книжарница, както и към излезлите от печат.

След като се запознаете със тях, отидете на следния адрес:

http://books.eurochicago.com/thank-you/

Там можете да кликнете върху корицата на всяка от тези книги, да ги отворите и да се потопите в съдържанието им – от всяка точка на света и във всеки един момент от денонощието.

Достъпът до съдържанието на тези книги е свободен.

Untitled34

„ЧЕРГА ПЪСТРОЦВЕТНА“ съдържа 50 разказа и 50 стихотворения на 66 български автори от България, САЩ, Гърция, Испания, Германия, Великобритания, Нова Зеландия. Книгата бе представена през 2016 г. в София и в Чикаго. Както в Прага и в Скопие, в Пазарджик и в Бяла.

Untitled33

„ЧАСОВНИКОВАТА КУЛА“ съдържа 42 разказа и 43 стихотворения на 70 български автори от България, САЩ, Великобритания, Франция, Гърция, Кипър, Нова Зеландия, Швейцария. Вторият сборник, подготвен за издаване от редакционния екип на Еврочикаго, имаше през май 2017 г. своята софийска премиера. Премиерата му в Чикаго предстои.

9

Сборникът на Виктор Хинов „РАЗКАЗИ ОТ ОНЯ СВЯТ“ е издаден през 2014 г. и представя мъдростта и тъгата в опита на емигранта, оставащ често раздвоен между два свята – този, от който дошъл, т.е. родната страна – и този, в който е отишъл – приемната.

Untitled41

Сборникът на Красимир Бачков „ИМА ЛИ ЖЕНА – ИМА И БЕЛЯ“, издаден през 2016 г., представя поредна част от творчеството на един доказан разказвач.

 

Untitled4

Есетата в сборника на Ивайло Зартов „НОЖ“ (издаден през 2014 г.) са писани от автор, лишен от физическа свобода, докато е под домашен арест и после зад стените на затвора. Те са част от неговата дълга битка за справедливост, която не може да се случи в българската съдебна система. Това са текстове, писани от свободен човек, със свободен и търсещ дух, който има какво да каже на читателя.

И Красимир Бачков, и Виктор Хинов присъстват със свои творби в двата литературни сборника, подготвени от нашето издание – „Черга пъстроцветна“ и „Часовниковата кула“. А авторът на книгата „Нож“ Ивайло Зартов е автор на много публицистични текстове, публикувани в Еврочикаго.

 

Достъпът до съдържанието на всички тези книги е свободен.

 

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.