Home » литература

Книгите в нашата книжарница (сборна тема)

2017.05.09 Няма коментари
Spread the love

Тук ще събираме анотации и линкове към книгите в нашата електронна книжарница, както и към излезлите от печат.

След като се запознаете със тях, отидете на следния адрес:

http://books.eurochicago.com/thank-you/

Там можете да кликнете върху корицата на всяка от тези книги, да ги отворите и да се потопите в съдържанието им – от всяка точка на света и във всеки един момент от денонощието.

Достъпът до съдържанието на всички книги е свободен.

Ето малко информация за тях:

Untitled34

„ЧЕРГА ПЪСТРОЦВЕТНА“ /2016/ е литературен сборник с 50 разказа и 50 стихотворения на 66 български автори от три континента. Творбите, влезли в книгата, са публикувани през 2015 г. в Еврочикаго и са на автори от България, Великобритания, Германия, Гърция, Испания, Нова Зеландия, САЩ (Илинойс, Индиана и Флорида). Първият сборник бе представен през 2016 г. в София и Чикаго. Както и в Прага (Чехия), Скопие (РС Македония), Пазарджик и Бяла.

Untitled33

„ЧАСОВНИКОВАТА КУЛА“ /2017/ e сборник с 42 разказа и 43 стихотворения на 70 български автори от три континента, публикувани през 2016 г. в Еврочикаго. Книгата съдържа творби на автори от България, Великобритания, Гърция, Кипър, Нова Зеландия, Франция, Швейцария, САЩ (Илинойс, Индиана, Флорида). Вторият сборник, подготвен за издаване от редакционния екип на Еврочикаго, бе представен през 2017 г. в София и Велико Търново.

“ЧИТАТЕЛ ДО ПОИСКВАНЕ” /2018/ съдържа 40 разказа и 42 стихотворения на 64 български автори от четири континента, публикувани през 2017-та или по-рано в Еврочикаго. В третия сборник са събрани творби на автори от Бразилия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Нова Зеландия, САЩ (Илинойс, Индиана, Аризона, Колорадо и Флорида), Турция, Франция и Холандия. Сборникът бе представен през 2018 г. първо във Велико Търново, след което и в София, Пловдив и Пазарджик.

“ХОРО НАД ТИРОЛ” /2019/ съдържа 38 разказа и 46 стихотворения на 65 български автори от пет континента, публикувани през 2018 г. или по-рано в Еврочикаго. В четвъртия сборник са събрани творби на автори от Австралия, Австрия, Бразилия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Нова Зеландия, Република Южна Африка, САЩ (Илинойс, Индиана и Пенсилвания), Турция, Украйна, Унгария и Швеция. Средствата за тази книга са от малки дарения на сънародници от три континента. Сборникът бе представен през 2019 г. в София, както и на 15-тата Световна среща на българските медии в Тирана, Албания.

Четирите сборника с творби на български автори от различни страни и континенти са част от фондовете на НБ “Св. св. Кирил и Методий” в София, на Конгресната библиотека във Вашингтон, на обществени библиотеки в различни градове в България, както и в Чикаго, Прага, Кишинев, Скопие и др.

9

Сборникът на Виктор Хинов „РАЗКАЗИ ОТ ОНЯ СВЯТ“ /2014/, представя мъдростта и тъгата в опита на емигранта, оставащ често раздвоен между два свята – този, от който дошъл, т.е. родната страна – и този, в който е отишъл – приемната.

Untitled41

Сборникът на Красимир Бачков „ИМА ЛИ ЖЕНА – ИМА И БЕЛЯ“ /2016/, представя поредна част от творчеството на един доказан разказвач.

 

Untitled4

Есетата в сборника на Ивайло Зартов „НОЖ“ /2014/ са писани от автор, който е бил лишен от физическа свобода, докато е под домашен арест и после зад стените на затвора. Те са част от неговата дълга битка за справедливост и истинско правосъдие. Това са текстове, писани от свободен човек, със свободен и търсещ дух, който има какво да каже на читателя.

В книжарницата са качени и няколко книги на покойния вече голям приятел на нашето издание Сашко Александров (Алекс Болдин) – сборниците с разкази “В ТИШИНАТА НА ЕСЕННАТА МЪГЛА”, “ПЕСЕНТА НА ТОКАЧКАТА”, “МОЯТ ПРИЯТЕЛ ОТ БРОНКС”, “ХОЛАНДСКИЯТ ЧАСОВНИК”, “МЕЧТАТА НА МОЦАРТ”, “НОЩЕН ПОЛЕТ ЗА ДАКАР”, “ОКЕАН ОТ ЩАСТИЕ”, “ЦЪФНАЛО ЦВЕКЕ ШАРЕНО”.

Стихосбирката на Цветан Бошев “СИН ГАРВАН ВЪН ОТ НЯКОГАШЕН ДОМ” /2018/, също е качена в книжарницата. Както и неиздадената в книжно тяло стихосбирка на Мариана Христова “ДО ПОСЛЕДНИЯ ВЯТЪР НА МИСЛИТЕ”.

Там можете да изтеглите и прочетете и сатиричния сборник на Емил Измирлиев “ПТИЦА ЛИ Е КАТО ПТИЦА” /2003/.

 

Както и “НОВИ ЛЕКАРСКИ РАЗКАЗИ” /2018/ на Златимир Коларов.

Авторите Красимир Бачков, Виктор Хинов, Сашко Александров, Цветан Бошев, Емил Измирлиев, Ивайло Зартов, Златимир Коларов присъстват със свои творби и в един или повече от литературните сборници, подготвени от редакционния ни екип и излезли в последните години. Повечето от тях са и автори на публицистични текстове, публикувани в нашия сайт.

 

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.