Home » Авторски страници, българи зад граница

Честване в Прага на Българския национален празник

2017.02.21 Няма коментари
Spread the love

Българският културно-просветен клуб в Прага, Българска православна община в Чехия и Християнско сдружение на българите в Чехия „Св. Николай Мирликийский Чудотворец“ организират честване в Прага по случай Националния празник на България 3-ти март. Честването ще се проведе в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Прага 2, на 4-ти март, събота, от 11 часа местно време. 

16864097_10206289851243484_7584060072279082220_n

Ще бъде отслужена панихида за падналите за Освобождението на България, последвана от концерт на хор “Гласове от България”. Ще има и изложба на православни икони.

Организаторите на събитието канят най-сърдечно сънародниците в чешката столица да дойдат на 4 март в храма “Св. св. Кирил и Методий” в Прага, за да почетат заедно Българския национален празник.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.