Home » Е-Списание, политика

Тръмп: Ако чикагската полиция не се справи с престъпността, ще изпратя ФБР

2017.01.25 Няма коментари
Spread the love

Президентът Доналд Тръмп заплаши да изпрати федералната полиция, ако местната полиция в Чикаго не се справи с високите нива на престъпността. Тръмп припомни, че миналата година градът е излязъл начело в черната статистика по открити стрелби и убийства, предаде AFP.

839669

„Ако Чикаго не поправи ужасното клане, което се случва – 228 стрелби и 42 убийства от началото на тази година, ще изпратя федералните“ – заяви Тръмп. Чикаго, политическият роден град на досегашия президент Обама, е за съжаление мегаполисът с отчетена най-голямата престъпност в САЩ.

От полицейското управление в Чикаго заявиха от своя страна, че „биха желали да работят“ с федералните агенции като ФБР, Агенцията за контрол на наркотиците и Бюрото за алкохол, цигари и огнестрелни оръжия.

Все още не е ясно дали Доналд Тръмп има предвид, че ще постави под пряк федерален контрол щатската полиция, дали, че ще изпрати подкрепления от федералните служби или пък някакъв друг тип действие.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.