2024-03-29

1 thought on “Драмата в Хитрино: Кой е собственик на цистерните. Версии за катастрофата

  1. „Гл. комисар Николай Николов: В Хитрино се е взривил изтеклият газ, а не цистерна Жертвите са седем, а не осем, заяви вътрешният министър.

    В Хитрино има опасност от обгазяване, което може да предизвика увреждане на белите дробове, а най-тежкото е взрив. Това каза гл. комисар Николай Николов, директор на ГД ПБЗН по време на извънреден брифинг в Хитрино, предаде Радио „Фокус“ – Шумен. Според него вероятните причина за инцидента е, че вследствие на транспортно произшествие се е получило пробив в цистерната. Гл. комисар Николов посочи, че вероятно този пробив е довел до газов облак, който е надвиснал над центъра на селото, след което искра го е възпламенила. „Няма такъв факт, че цистерната е експлодирала. Тя се е разрушила и е започнал да изтича газ“, каза той. Вчера бе изпразнена само една цистерна, но през нощта екипите са подобрили организацията и са успели да изпразнят още четири цистерни.

    На 292 семейства вчера се раздадоха еднократни помощи, продължаваме и днес. Това каза областният управител на Шумен Донка Иванова . „Областният щаб заседава, правим всичко възможно да координираме всички дейности, които ще следват след обезопасяване на района. Ще координираме всички доброволчески инициативи. Това, което вчера направихме – на 292 семейства се раздадоха еднократните помощи. Днес това ще продължи. Днес ще обявим и набирателна банкова сметка, която кметът на Хитрино ще открие. Имаме много предложения за събиране на дрехи, одеала, трайна храна, доброволчески инициативи за разчистване, но това е на следващ етап.“

    http://www.segabg.com/article.php?id=834325

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *