2024-03-28

11 thoughts on “Радост Даскалова: Аз съм Берлин

  1. Каи чесно? Помислих,че си кошлуков,а се оказа новели зарева…)))))

  2. Не разбирате, защо цитирам Кошлуков? Ами защото показва колко глупави и несъстоятелни са „изфабрикуваните“ ви „аргументи“. Те май свършиха и затова сменихте темата. Ако ви плащат да пишете глупости, ние вече го разбрахме. Няма нужда да се стараеете повече тук.

  3. 71 станаха умрелите от лосиона «Бояришник» (Глог) в Иркутск

    Като се позовава на представителя на Министерството на здравеопазването за Иркутския край Т. Шкурская РИА „Новости“ съобщава, че броят на умрелите набъбнал до 71 души.
    „По последни данни , броят на загиналите възлиза на 71. Общият брой на пострадалите е 117. През нощта в болницата беше приет още 1 пострадал. На лечение се намират 36“, каза тя.
    Президентът на РФ (руска федерация) Владимир Путин (р. 1952 г.) коментира масовото отравяне с лосиона с „Бояришник“ (глог) като заяви, че „хората мрат с десетки като мухи“. По повод на катастрофата той е възложил до 1 април 2017 г. да се разработят купчина мерки, като в тях влиза промяна на акциза върху алкохола и затягане на режима на производство и продажба на съдържащи спирт продукти за бита. Лосионът „Бояришник“ е предназначен за миене на вани и върху неговата опаковка изрично пише, че не е годен за пиене.
    (Допълнение 1, 13.43 часа: според РИА „Новости“ с решение на вицепремиера лосионът „Бояришник“ (глог) в бъдеще щял да се продава с рецепта в аптеките.)

  4. Не разбирам защо трябва да се цитира Кошлуков,пък и аз не го оспорвам него.Оспорвам авторката,която повлечена от някаква мода реве за Берлин,при условие,че в България си имаха хората атентат в Хитрино,както и черна статистика за системен геноцид от автомобилни катастрофи,които са ежедневие с ужасяващи последици.За което не са виновни мюслите,а корумпираната система и малоумието на народа.Та така,де – отиди да видиш статистиката,която сочи,че жертвите им е все едно дали са ги гръмнали мюсли,или братя бугаре са ги претрепали.Или не съм прав?И още – редакторката удобно пропусна масовото самоубийство в Иркутск,с лосион за вана…

  5. Моят отговор е към Райко. Извинявам се, ако не е станало ясно и се е получило объркване. Бих искал Райко да прочете внимателно ето този коментар на Емил Кошлуков и ако има с какво (защото се съмнявам, че един толераст има мозък) да помисли:
    Емил Илиев Кошлуков
    ·
    Филипините са сто милиона, една от най-големите държави в света. Близо 80% от населението са католици, вероятно след Мексико и Бразилия са и най-католическата. Емиграцията е огромна, както и беднотията, над десет милиона са навън, а всяка година по един милион филипинци стават гурбетчии, отиват да работят в чужбина.
    В арабските страни, а именно Бахрейн, Катар, Кувейт, Оман, Саудитска Арабия и Обединените емирства, емигрантите са половината от населението – 42%, данните са за 2010-та. Разбира се, от Индия, Бангладеш и няколко други също има много емигранти, но само в ОАЕ филипинците са половин милион.
    Условията са ужасни – не им плащат, взимат им паспортите и ги държат буквално като роби, живеят във фургони на 50 градуса, чели сте за това.
    Да сте чули за атентат, извършен от радикализирани, недоволни филипинци в Дубай?
    Да сте прочели мъдър анализ как лошата интеграция и липсата на толерантност, от страна на емира на Абу Даби, е причината филипинци да взривяват молове?
    Да сте видели видео, в което католически свещеници призовават филипинци на свещен кръстоносен поход срещу неверниците?
    Да сте забелязали призив на саудитския крал, или султана на Бруней, за повече мултикултурност?
    Да сте мернали дори за миг новина, в която филипинец опипва арабка на площада, както в Кьолн?
    Всичко това обаче, даже много повече, е всекидневие в Европа.
    Давам пример с филипинци, но може и с други, все тая. Тъпите обяснения на Меркел и Юнкер са жалки, а клакьорите им – още повече.

  6. Драги „Минувач“, не в публикацията става дума за разкъсани и горящи бебета, а в коментара на предишния читател Райко, който милият вече сам не знае за какво точно да се заяде.

  7. Верно ли това е мотивацията на джидиста от Берлин, за да направи атентата? Защо не започнете да си проверявате източниците на информация, за „разкъсани и горящи“ бебета, преди да пишете глупости? Или на толерастите НЕ им плащат да мислят?

  8. Когато гледате разкъсани и горящи тела на бебета в Алепо след поредната руска бомбардировка с касетъчни и фосфорни запалителни бомби, поразяващи цял квартал и слушате как Путин обяснява, че руските войски са провели най-добрата си тренировка през последните години, а военния министър Шойгу да се хвали, че били изпробвали 160 вида оръжие, ще разберете какво се крие зад термина „широка руска душа.“
    Тогава ще разберете и защо на някой , гледал кадрите с разкъсани, премазани и обгорени бебета, просто му превърта шайбата и стреля по първото официално руско лице, което може да докопа.

  9. „Германската полиция идентифицира нападателя на атентата в Берлин. Полицията издирва ислямист на име Анис Амри., пише вестник „Билд“. Той има много паспорти и се предполага, че е на възраст между 21 и 23 години.
    Германските следователи са тръгнали по тази следа, тъй като той е забравил документи под една от седалките на камиона. Според „Шпигел“ заподозреният е роден през 1992 година в Татауин, Тунис.
    Джихадистката групировка „Ислямска държава“ пое отговорност за нападението, при които бяха убити най-малко 12 души, а близо 50 бяха ранени.“

    http://www.segabg.com/article.php?id=835639

  10. Цитатите, дадени преди самия текст, не са избрани и добавени от авторката, а от редактора. И, което е по-важно – това, че заподозреният е бил пуснат, не значи, че не е имало масово убийство… Нито че това е първият подобен атентат, нито, че ще бъде последният… Ако на вас лично не ви пука хич за това, че вече толкова много обикновени граждани на различни европейски страни изгубиха живота си в подобни атентати, то е отделен въпрос.

  11. Да уточня – заподозреният е пуснат,защото няма доказателства срещу него.На авторката й дайте носна кърпа и по – добре да реве за българите,които всеки ден умират по пътищата на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *