Home » Авторски страници, политика

БСДД на висок политически форум в Рим

2016.11.19 Няма коментари
Spread the love

На 17 и 18 ноември т.г. в Рим се проведе политически форум на тема „Как да управляваме Европа?“, организиран от една от най-големите медийни групи EUNEWS. Единствената поканена формация от българска страна беше Българският съюз за директна демокрация /БСДД/, който в лицето на съпредседателя си Таня Тодорова направи впечатляваща презентация на тема: “Популизмът и кризата при традиционните партии по време на избори”. Новата българска партия за директна демокрация се представи блестящо на високия политически форум в Рим.

untitled

По покана на Движение “5 звезди”, съпредседателят на БСДД Таня Тодорова, със съдействието на своите колеги Боян Ковачев – координатор в Рим, Валери Венков – национален координатор и Георги Неделчев – съпредседател, предизвика на форума нестихващи аплодисменти, както и интереса на италианските медии.

Съпредеседателят на Българския съюз за директна демокрация Таня Тодорова е крайната вдясно на снимката.

Крайната вдясно на снимката е съпредседателката на Българския съюз за директна демокрация Таня Тодорова. Снимка: Camera dei deputati

“Европа се намира в дълбока криза. Трудностите в Еврозоната, Брекзит, терористичните атаки, набезите на мигранти, всичко това постави на изпитание издръжливостта на Европейския съюз и легитимността на европейските лидери. Какво означава това за проектите на Европейския съюз? Дали 2017 година може да стане година на подновяване на Европейския съюз? С кои политики, кои инициативи, кои икономически и културни процеси?” – се казва в комюнике за срещата, на която изказвания направиха бивши и настоящи министри от Италия и ЕС, депутати и политици от различни политически партии.

Снимка: Squarespace.com

Снимка: Squarespace.com

Мнението на присъстващите се обедини около становището, че в ЕС се знае твърде малко за състоянието на политическите партии в България. Телевизия Rai Due направи интервю с Таня Тодорова за проблемите и ситуацията в България, за мястото на новата партия, подкрепяща директната демокрация, базовия доход и новата енергийна икономика.

 

Соня Момчилова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.