2024-03-28

4 thoughts on “Русенски пантеон

  1. Внучка съм на Жечка Сиромахова. Огромни благодарности за събраната информация! От Вас научих, че е наградена с ордени. Баба ми беше скромен човек и никога не споделяше постиженията си в областта на историята. От малка имам интерес към тази област и винаги я молех да ми разкава истории за Русе през Възраждането.

  2. Здревейте. Правнук съм на Янко Ангелов Маринов (под номер 37 във Вашата статий) и бих бил много благодарен ако можете да ми изпратите повече информация за него.
    Благоцаря предварително!

  3. Освен проф. Самуел Рефетов има още стотина живи русенци, които след време ще влязът в Русенския пантеон на бележити личности, но в случая се отдава почит на тези, които не са между нас, навършили юбилей или кръгла годишнина.

  4. Още един виден русенец е доктор Самуил Рефетов, професор от медицинския факултет на Чикагския университет. Преди две години беше номиниран за Нобеловата награда за медицина. Използва богатия си опит да помага на български изследователи в областта на ендокринологията. Говори прекрасен български и до ден днешен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *