2024-03-28

1 thought on “Кога ще отворим досиетата на вербовчиците?

  1. Някога италианския професор Чезаре Ломброзо „научно“ с аптропологични измерения доказваше, че хората се раждат врагове на обществото и стават престъпници. Оказа се, че греши и няма никаква наука в трудоввте му.

    Хитлеристите намериха друго „научно генетично“ обяснение. Родените от еврейски или други „малоценни групи“ като цигани например, се оказха генетично създадени като врагове на обществото и трябваше да бъдат унищожени. Има огромни материали, че това НЕ беше наука. Но хиляди загубиха живота си или бъдащето им беше разрушено.

    У нас бе въведено друго „генетично“ определение. Всички успяли да направят нещо и да участват в живота на обществото се оказаха експлоататори и врагове на народа. Те и техните наследници бяха „генетично определени“ като врагове на народа. Работа за тях нямаше и бяха „трудово превъзпитаеани“ в лагери. Неуспялите и попаднали в затвора при „буржуазното общество“ се оказаха жертви и онеправдани и бяха дълго време щедро възнаграждавани. Напримео на базата на „генетичния“ подбор Мирчо Спасов съкрати и определи в юридическия факултет да учат замо 80 деца на „народни“ съдии. И тази „наука“ се разпадна, но хиляди загубиха живота си или бъдащето им беше разрушено.

    Така „генетичния“ подбор в обществото отново възкръсна и здраво се намести за дълги години. За крепенето на тази „генетична систвма“ се създаде огромен апарат. За него знаем само от долния слой от доносчици. Те бяха принудени да правят зло от страх, алчност или чиста злоба и завист. За тези които създадоха тази огромна армия и ги командваха и контролираха много малко знаем. Малко знаем и за привилегийте, авантите и облагите. Виждаме само някои от техните наследници. Но генетично подбраната система продължава да съществува и хиляди напуснаха страната в търсне на нов живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *