Home » Авторски страници, българи зад граница, политика

Становище на МВР относно връщане и заселване на българи от чужбина в страната

2016.07.08 Няма коментари
Spread the love

Становище от Министерство на вътрешните работи, свързано с възможности за трайно завръщане и заселване на българи от чужбина в Р. България, изпратено на 6 юли 2016 г. на Комисията по политиките за българите в чужбина към Народното събрание. На същата дата тази парламентарна комисия проведе заседание, посветено на същата тема (вж. тук). Становището е подписано от вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и е качено в сайта на НС.

В него между другото се казва: “Към настоящия момент са в ход промени в подзаконовата нормативната уредба, които предвиждат, че когато чужденец, член на семейство на български гражданин, или такъв от български произход не притежава виза пит “D” за дългосрочно пребиваване, службите за административен контрол на чужденците, след предоставяне на писмено становище от Държавна агенция “Национална сигурност” и след съгласуване с Дирекция “Консулски отношения” на Министерство на вътрешните работи, могат да продължат срока на пребиваване или да изрешат разрешение за пребиваване, когато държавният интерес налага това или при извънредни обстоятелства”.

По-долу можете да се види цялото становище.

Untitled1

Untitled2

Untitled3

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.