2024-04-19

1 thought on “За депутатските мирогледи и МИР „Чужбина“

  1. „Извънредният председателски съвет в парламента, в който участва министър-председателят Бойко Борисов, прекрои промените в Изборния кодекс. Лидерите на партиите от мнозинството се разбраха гласуването в чужбина да бъде в консулствата и посолствата, но в преходните разпоредби да се запише, че се допускат изключения. Реформаторите искат да се запише, че в една страна може да има до 50 секции.
    Беше запазено решението да има дерегистрация на избиратели, които не са гласували, но това ще става не след 1 неучастие в парламентарен вот, а след 2. Това означава, че задължителното гласуване остава.
    Кампанията ще бъде 30, а не 21 дни както бе решено. Местните коалиции няма да бъдат забранени. Ще се правят социологически проучвания по време на предизборната кампания, съгласни са всички в управлението.
    Референдумите може да съвпадат с национални избори – бе решено, че ще се действа по преценка. В случая отговорността е прехвърлена на президента, който насрочва референдумите.
    Патриотите разкритикували правителството за изявленията на посланика ни в Турция Надежда Нейнски, която тази сутрин в ефира на bTV заяви: „Не може една националистическа формация да определя дневния ред на държавата“.“

    http://www.segabg.com/article.php?id=801563

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *