2024-04-19

3 thoughts on “Отворено писмо от едно Джи Пи

  1. Колеги, радвам се, че четете.
    Да господин Георгиев, професорката не се обличаше кой знае колко добре, но всичките тези корави ортопеди и заставаха мирно, само да ги погледне. Готин човек!
    Госпожо Точкова, предполагам че работим в една специалност. Тук с мен работи една лекарака от Бангладеш. Тя ми расказва, че системата в Родината и е същата, като в България. Пациентите ходят само при специалисти и уважават само титли. Подобни системи има не само в бивши социалистически страни. За мен общият деноминатор е бедността на една страна. За да има истинско покритие на заболяваемостта истинска профилактика и предотвратяване на болестните състояния системата трябва да разчита преди всичко на личните лекари. Ще кажа и повече. Тук в САЩ личните лекари често стават виши здравни администратори. То е защото ние разбираме от неща, като заболяваемост, епидемии, медицинска статистика, профилактика и превенция. Според някои колеги е добре, че министъра на българското здравеопазване е анестизиолог. Аз обаче не смятам така.

  2. Всичко това говори добре за здравната система в САЩ Но аз съм чувала, че достъпът н
    до GP там е доста бавен При нас лошото е ,че пациентът не вярва на GP и постоянно иска да се консултира със специалиста. Това е остатъчно явление от социализма. Обясняваш за какво става въпрос а той си пее песента искам на специалист. Отива на специалиста връща се при мен и почва стярата песен- той ми изписа лекарства ама не ми помогнаха. И се завърта колелото за хроничните заболявания. Обясняваш за артрозите няма излекуване- физиотерапия и т.н. Не ми се говори никой не приема хранителни добавки чакат да стигнат до смяна на става. Страшно

  3. Припомни ми за Панева-Холевич. На първото упражнение по травматология в ИСУЛ се лутам по коридора на отделението и реших да попитам за кабинета й една едра, здрава стрина с престилка неглиже която не можеше да не изглежда по санитарски за онези годиини….. Оказа се че това е самата професор Пенева-Холевич.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *