2024-04-19

2 thoughts on “Протест „Je suis българин зад граница“

  1. ОТ СТРАНИЦИТЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ЛИПСВА ЕДИН ОСНОВЕН И МНОГО ВАЖЕН ВЪПРОС.
    АКО БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ ПОСТОЯНО ЖИТЕЛСТВО В бЪЛГАРИЯ, НЕ МОГАТ ДА ИМАТ БЪЛГАРСКИ ДОКУМЕНТИ. С ТОВА ДОКУМЕНТИТЕ ИМ ЗА ИМОТИ В БЪЛГАРИЯ СА НЕВАЛИДНИ.
    КАКТО ПРЕДИ ИМОТИТЕ НА НЕВЪЗВРАЩЕНЦИТЕ МОЖЕХА ДА СЕ ЕКСПРОПИИРАТ ТАКА И СЕГА ИМОТИТЕ ЩЕ ПОПАДНАТ В РЪЦЕТЕ НА НОВИТЕ СТАРИ БОГАТАШИ. МЕЧТАТА НА КРЪВОЛОГА МИРЧО СПАСОВ ДА КОНФИСКУВА ИМОТИТЕ НА НЕВЪЗВРАЩЕНЦИТЕ СЕ СБЪДВА. И ТЕЗИ МИЛИОНИ БЪЛГАРИ ТРЯБВА ДА ГИ БАЛАМОСВАТ, ЧЕ НЯМА ДА ГИ ТРЕВОЖАТ ДА ГЛАСУВАТ, И ЩЕ МЪЛЧАТ КАТО ОВЦЕ КАКТО ПРЕДИ.
    И СЕГА ЩЕ ВИ БАЛАМОСВАТ, ЧЕ НЕ Е ТАКА КАКТО „ДОБРОВОЛНО“ НИ КАРАХА ДА „ДАВАМЕ“ ЛОЗЯТА, НИВИТЕ И КЪЩИТЕ СИ НАСЛЕДЕНИ ОТ ВЕКОВЕ. ОСТАВА ДА СЕ ДОБАВИ И ГРАНИЧНАТА ЗОНА ОТ 50 КЛМ.
    КОЛКОТО ДО ДС, ТО СИ Е ПАК НА МЯСТОТО СИ И ТЕГЛИ КОНЦИТЕ.

  2. „Във „Фейсбук“ лидерът на ДСБ написа: „Днес на ръководство на ДСБ обсъдихме досегашните промени в Изборния кодекс. Общото мнение е, че най-големият хаос и грешни решения са свързани с правата на българите, живеещи в чужбина. Тази материя има нужда от детайлна самостоятелна уредба. Затова ще предложим на колегите от РБ, а и на останалите групи в парламента, веднага след гласуването на целия ИК, да се подготви нов законопроект единствено по проблема с избирателните права на българите зад граница. Този законопроект трябва да уреди избирателните райони извън страната. Да поправи днешната грешка относно избирателните секции, като даде възможност за свободно откриване на секции, най-малко на територията на ЕС, и да изчисти въпроса за „задължителното“ гласуване за пребиваващите извън страната“.“

    http://www.segabg.com/article.php?id=800940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *