2024-03-29

3 thoughts on “До моя брат: Какво е един списък с гласоподаватели?

  1. Дълго се колебаех дали да припомня една тъжна статистическа истина, която и отсам, и отвъд океана бива тактично премълчавана.
    Щото хич не е повод за гордост, макар че доста често бодри гласове на наши емигранти на Запад се позовават… на една четвърт от истината.

    Защо само „една четвърт“, а не например три четвърти?

    Защото от близо 2-та милиарда долари, които емигрантите ни изпращат на роднините си в Отечеството, едва една четвърт идват от българската диаспора. Превалиращите три четвърти са преводи … от български турци до родата им в България!

    Тъжно, нали?

    А иначе сме патриоти и дУша даваме за Отечеството, за майката Родина…
    Да си спомняте колко събрахте за приюта на отец Иван от Нови хан? Колко части от американския цент се падаха на глава от българската емиграция?
    …Ама на думи по-големи патриоти от нас нЕма и немО’e да има!

    Уви, там сме – под кривата круша, братко… щеш, не щеш.

  2. Какво „повече“ да кажа?!
    Мафията – наша и вносна – е обсебила целокупния ни живот.
    „Грабят от народа гладен – граби подъл чорбаджия, за злато търговец жаден…“ Грабят така, както и турчин не го е грабил!
    Работещият българин получава – в сравнение с работещия европеец, за американеца да не говорим! – едва една трета от полагаемото му се възнаграждение за труда. Безсрамният „работодател“ регистрира висококвалифицирани служители като „общи работници“, за да плаща минимални данък и осигуровки. Такова чудо има само в най-изостаналите африкански страни. А първата работа на нувориша е да се разведе с жена си, да си купи поне „Бентли“ и/или „Майбах“, и да скрие ограбеното в западните офшорки…
    Него не го е грижа, че България загива. Той е безотечественик. Впрочем, така беше и възпитан от Партията по член Първи от „Конституцията“ – „интернационално“
    И докато едни се спасяват, подхранвайки със свежа кръв преуспелите „бели“ държави, други оставаме да дооцеляваме в Отечеството, което бива разпродавано „на парче“ всекиму, комуто му е кеф да плати някой и друг пробит долар.
    „Тъй върви светът. Лъжа и робство на тая пуста земя царуват. И като залог из род в потомство…“
    И:
    „Грабете го, неразбрани! Грабете го! Кой ви бърка?! Скоро той не ще да стане, щом сме всинца с чаши в ръка…“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *