2024-04-17

2 thoughts on “Homo necans recens и създаването на държави

  1. Малка грешка с автопоправки на киборда: „Homo pecans recent“ е „Homo necans recens“. Не отричам и хилядите невинни жертви в България пострадали в наложените вътрешни битки и убийства.

  2. Да благодарим на д-р Чалдъков за напомнянето на Homo pecans recent в САЩ, Турция и други.

    Но нека да споменем също как наетите, платени и ръководени от чужбина „българи“ започнаха с убийството на българските генерали в Света Неделя и продължиха с масовото унищожаване на администрацията и много хора в България. За убитите полски офицери в Катин знае целия свят, а никой не пита как няколко години след девети, колко български „царски“ офицери имаще „оставени“ в армията и къде се „изпариха“ с табелката „царски“. Много от тях бяха участници в девет месечните едиствени български военни действия до Клагенфурт на страната на антихитлериските съюзници. Колко от тях изчезнаха незнайно къде под земята, или в лагери, или в ураниеви и оловни мини. Същото се отнася за полицаите, съдиите, прокурорите, кметове, банкери, „фабриканти“, търговци, земеделци, кръчмари, бакали, даже селски пъдари, които гонеха местните кокошкари. Турските кланета бледнеят пред заповяданите и ръководени от НКВД.

    Но огромната разлика с много кланета по света бе, че цял народ бе затворен с петдесет километрова гранична зоне, за да не могат жертвите да избягат. И за разлика от другите кланета този народ беше каран под строй да вика „да живеят“ окупаторите и техните „велики вождове“ и наемници. Поклона пред закачените „икони“ с тяхните образи, беше ключ за доказване на пълна покорност. Когато веригите паднаха два милиона българи се изпариха. Защо? Как така, след такова „благоденствие“ доброволно се лишиха от неговите „облаги?. И никой не пита кой плаща, за крокодилските сълзи сега за това изтървано „щастие“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *