2024-04-19

2 thoughts on “Христо Иванов: В парламента се вижда страхът от главния прокурор

  1. И пак позволете ми да запитам. Какво е конкретното значение на думите изредени в тези писма? Една партия наречена Реформаторски блок е успяла да влзе в коялиция с друга партия наречена ГЕРБ. Тя даже си изтъргувала няколко министерски кресла, включително и това на министъра на правосъдието. По време на управлението в рамките на коалицията този министър се е опитал да прокара някакви промени (наречени реформи, предполагам за да са съзвучни с името на партията) в констутуцята и българските закони. Интересното е обаче, че тези промени нито се представят по открит и ясен начин, нито получават възможност за общественно обсъждане. Единственото, което ни се съобщава за тези промени е, че те са промени, и като такива са за добро. Разбирай против статуквото и за доброто на народа. Изобщо от 65 години в България всичко се прави в името на народа, все едно народът български е някакъв инвалидизиран олигофрен, който нито има представа от това какво иска нито разбира как да го постигне.
    И така, въпросният господин министър не успява да прокара промените си и си подава отставката. Сега се очаква целият български народ да се вдигне в защита на промени, които той не разбира и целта на които е неясна. Народа трябва да излезе на улиците и да протестира само защото му е казано, че тези промени, които една миризлива партийка не е успяла да прокара против друга миризлива партийка, са в негов интерес.
    Наистина ли? Е ако някой простестира надявам се поне да разбира за какво става въпрос.
    Аз ще си сипя една ракия и ще броя първосигналните индивиди по екраните на информационните емисии. Или може би ще направя нещо приятно и полезно за себе си. Май просто ще отида да нацепя дърва за огъня и да сложа киселото зеле.
    Привет на протестиращите! Род фронт!

  2. „Вместо подкрепа, мнозинството в парламента и управляващите политически партии ясно показаха с вчерашното си решение и пред магистратите, и пред обществото, че независима съдебна система не само не им е нужна, а направо е нежелана от мнозинството политици в България. Това се казва в отворено писмо на Съюза на съдиите.
    „За първи път в новата българска история имахме министър на правосъдието, който заедно с екип, амбициран да се справи с горните проблеми, се зае с тежката задача да въведе на конституционно, а сетне и на законодателно ниво механизми, гарантиращи истинската независимост на съдебната власт, с които да може да се противодейства на възможните към момента зависимости, двоен стандарт и прокарване на политически и лобистки интереси. Вместо подкрепа, мнозинството в Парламента и управляващите политически партии ясно показаха с вчерашното си решение и пред магистратите, и пред обществото, че независима съдебна система не само не им е нужна, а направо е нежелана от мнозинството политици в България“, се казва в писмото.“

    http://www.segabg.com/article.php?id=782365

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *