2024-03-29

1 thought on “Е-консулски услуги срещу електронен подпис и след законодателни промени

  1. „От пресконференцията стана ясно, че подаването на заявления за нови лични документи по електронен път би изисквало наличието на електронен подпис, който българските граждани в чужбина могат да закупят и чрез свои близки в страната, на които са дали нотариално заверено пълномощно“

    Голяма смехория. Значи, да резюмирам: ако нямам редовни лични документи, няма как да извадя нито електронен подпис, нито нотариално заверено пылномощно. Ако все още са ми валидни документите, трябва да отида до България да си извадя електронен подпис. Ама нали тогава мога и лични документи да извадя? Същото съображение за нотариално завереното пылномощно. Ако трябва да ходя в България за пълномощно, какво пречи да си извадя и лични документи.

    За да бъде подигравката пылна, ето какво е намислил Митов: карти без биометрични данни не могат по такъв начин да се подменят. Но може би наивно мислите, че другите могат? Нищо подобно. Личните карти с биометрични данни имат 10-годишна валидност. А за да можете да подмените такава карта, тя трябва да е издадена преди не повече от 59 месеца (5 години). Т.е. и това не може. Парите за инциативата обаче вече се усвояват, Митов за всичко е помислил.Да ни е честито новото електронно „обслужване“!.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *