2024-04-23

8 thoughts on “България – държава пред разпадане (доказателства)

  1. ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ТОВА НЕЩО ВАЖНО…

    Адолф Айхман е нацистки офицер от Гестапо и един от главните организатори на Холокоста. И сега си представете, че този човек започне да ви говори по медиите за човеколюбие, за живота, като ценност и че обича евреите – хора, като всички останали.
    Ще му повярвате ли? Я си помислете пак!

    И понеже съм убеден, че няма да му повярвате, следва да ви запитам, а защо на други вярвате?
    Защо вярвате на бивши комунисти, когато загърбили идеите си, ви говорят за демокрация, за права на човека и свобода на словото?
    Да не би да имат опит в тези дейности?

    Защо вярвате на профсъюзните „лидери“, когато ви говорят за права на работещите?
    Кога са ги пазили? По времето на бригадите, съботниците, извънредния, но незаплатен труд?

    Защо вярвате на журналисти и собственици на медии, пръкнати от идеологическите отдели на ЦК на БКП и ДКМС?
    Кога са говорили истината и са работили в нормална информационна среда?

    Защо вярвате на бивши доносници на ДС?
    Че това са хора, превърнали предателството в професия и хоби.

    Защо вярвате на „бизнесмени“ изплували от нищото, но с купища пари?
    Че това бяха хора, продукт на активната борба с капитализма.

    Защо вярвате на учените и интелектуалците с „минало“?
    Че те се надпреварваха да пишат “…така както е казал другарят Тодор Живков…“.

    Защо вярвате на т.н. „националисти“?
    Ужким България е над всичко, но с четири очи гледат към Москва.

    Защо вярвате на магистратите?
    Да са осъдили някой за престъпленията срещу нас?

    И всичките тия дават мило и драго нещата да продължат както е било до сега.
    Ще им повярвате ли пак?

    От Проповедника с картечницата

  2. Шокиращи признания на Гриша Ганчев: Държавата е фалирала, управляващите са дупедавци

    Ние сме дупедавци на чуждите, каквито ги искаш там. Българският бизнес е удушен. Имате приятели бизнесмени и знаете. Питайте ги тях. С тяхните рестрикции и постоянни нови наредби и никакви условия за бизнес. Ние сме освободили през последните 3 години 2 000 души. И понеже ние не сме мръсници, събрахме ги и им казахме: Пичове, ние повече не можем да Ви плащаме. Съжаляваме. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по бТВ Гриша Ганчев.

    „Няма микроклимат за бизнес. Държавата ни се превърна в консуматорска държава. Всички, които се изредиха от управляващите са дупедавци. Защо никой не проверява големите вериги как си оправят ДДС-то, като постоянно продават стоки, които са контрабандни стоки. Това неведнъж съм го казвал на Дянков, за което си и изпатих, Вие знаете.

    Ние сме по-Папи и от папата. Ето, в Америка се раждат на кредит и умират на кредит. Цял свят живее на кредит. Ако държавата няма пари, има си за това кредитен рeйтинг. Нека държавата да поеме лихвата на хората по кредитите им и да ги остават 5-6 години да работят. Още първата година ще почне да им взима парите от ДДС, от данъци и пр. Нещата не са толкова сложни да го направим.

    Ето това е заетост. Прозводство трябва да има. Ето, виждате Китай къде се намира, виждаме и Турция“, изтъкна бизнесменът.

    „Дойде един човек при мен и ми каза: Платено ми е да те убия. Аз го попитах, добре ще ме убиеш ли, ако искаш да ти дам повече, да не ме убиваш. Той ми каза: Не, няма да го сторя. Това е. Нито съм се оплаквал на Първанов, нито на Първановица, или Зорка“, подчерта Ганчев.

    Каква е тази администрация? 200 000 души администрация. Това нормално ли е? Една Холандия е страна с 12 милиона души население и там има 40 000 администрация. Как ще се промени това, не знам.

    „Запомнете от мен едно: Това, което казват за циганите… за нас, българите, важи с пълна сила. Ние сме крадливо племе, 300 пъти по-крадливо племе от останалите„, завърши емоционално изказването си Гриша Ганчев.

  3. Много интересна статия. Много точен, искрен и безпристрастен анализ. Прочетох я и за замислих. Замислих се за това, как изглеждат нещата отвътре и отвън в България.Замислих се за възможните начини за изход от положението и за причините за досегашния неуспех и погром в развитието ни като народ и държава.
    Едно ме учудва. За цялото положение на родината ми има конкретни виновници с конкретни имена.Такива не се споменават и няма и да се споменат, защото на всеки е ясно, че България в момента е една тоталитарна държава с тоталитарна власт, която преследва всички инакомислещи и пишещи за смяна на системата. Днес прочетох, че властта ни е поискала информация(от собственика на Фейсбук) за над 41 000 неудобни за нея пишещи във социалната мрежа за периода от септември досега. За сравнение САЩ са поискали 17 000 а Германия само 65.Съдия Янева(семейна приятелка на отговорна личност от управляващата партия) е специално назначена за председател на СГС за да подписва разрешителни за подслушване, без да има никакъв професионален опит или стаж.Цацаров си позволява все по-често вече да се изявява като лице, от което зависи политическото статукво на държавата ни и да се разправя с неудобните политически лидери разкриващи далаверите му. Любимият му израз е:“Над мен е само Бог“. Има конкретни лица зад всеки конкретен акт за диверсия срещу държавността и разсипване на България.България е в състояние на еднолична диктатура. Всички знаем от историята, какво е това диктатура и как се излиза от нея? Моят риторичен въпрос, в синхрон с въпроса на автора е: С пенсионери и добре охранени и обгрижвани силови структури ще излезем от състоянието на диктатура? Отчайваща е констатацията, че вече сме отново поробена страна- икономически, политически, териториално и военно. Срещу робството изходът е само един. Не може да се отрече, че живеем в интересно време.

  4. НЯМА лъжа и няма измама,
    живеем в държава, наречена НЯМА,
    де никой за нищо НЯМА вина.
    НЯМА такава подобна страна.
    Събуждаш се сутрин, дори по пижама
    веднага се сблъскваш с термина „НЯМА”.
    НЯМА ти чехлите, НЯМА вода,
    НЯМА хартия дори за беда.
    Отваряш хладилника – нищичко НЯМА
    спаружено сирене – 120 грама,
    но пличка се волно на свобода
    бутилка студена чешмяна вода.
    На доктор отиваш: ”НЯМАте час!”,
    ти казва сестрата със камерен глас.
    Дават ти час но въпросната дама
    вече ти казва: „Доктори НЯМА!”
    Съседът ти фелдшер със тебе клюкарства,
    че НЯМАт заплати и НЯМАт лекарства
    и макар, че си болен и блед кат циклама
    усещаш, че вече нищо ти НЯМА.
    НЯМА лъжа и НЯМА измама
    живеем в държава наречена”НЯМА”,
    тотално разбита, дори без война.
    (действително НЯМА такава страна)
    Включваш канала (първа програма)
    и виждаш отвсякъде нищо ни НЯМА.
    НЯМА корупция, НЯМА инфлация,
    НЯМА рушвети и бюрокрация.
    НЯМА престъпност и по БТВ рано
    залъгва ни нагло другаря Цветанов,
    и снощи при Бойко от „Панорама”
    видя се, че и другия Бойко го НЯМА.
    НЯМА без Батето футбол в момента.
    НЯМА консенсус във парламента.
    НЯМА единство даже и в храма
    И Президента, ма хептен го НЯМА.
    От вечното НЯМА растем закалени,
    от НЯМАта станахме синьо-червени
    и някак неволно чуя ли „НЯМА”
    през зъби си спомням за нечия мама.
    Ние привикнахме с „НЯМА” съвсем
    и НЯМА за нас вече с „НЯМА” проблем
    и макар, че звучи като епиграма
    не казваме има, а „НЯМА-НЯМА”…
    НЯМА лъжа и НЯМА измама
    живеем в държава, наречена „НЯМА”!
    и дори да ме смачкат и свият в кравай,
    ако туй е държава – аз съм трамвай..

    ~ Митко Динев

  5. Няма нация, която да е превъзмогнала стопанска криза с намаляващо население. Депопулацията е бич за просперитета и ускорител на икономическия разпад.

    Обратно, държавите с висок демографски потенциал преминаха от групата на изоставащите към развиващите се икономики именно благодарение на целенасоченото използване на своите човешки ресурси.

    А галопиращото подоходно неравенство и масова, устойчива бедност на свой ред ерозират качеството на живота и демотивират нацията.

    Точно тук е заложена социална бомба, чиито часовников механизъм отброява последните часове. Проблемът, обаче, не е само в това, че България е най-бедната страна в ЕС, най-неравната по доходи и първенец по социално изключване. Към тези социални язви се добавят негативните икономически ефекти – вече е доказано, че неравните и бедни държави не просперират. Обратно, те са обречени на застой, отблъскват качествените инвестиции, генерират социална и политическа несигурност. Именно такава е макроикономическата и геополитическата ситуация у нас през последните няколко години. Перспективата е още по-мрачна…

    Средносрочното развитие на българската икономика е блокирано от липсата на качествен човешки ресурс. Подценяването на този фактор има своята цена и България вече я плаща.

    Държавното управление у нас е свръх заето с преразпределение и концентрация на властта. Оранжевият код, сигнализиращ за опасния икономически обрат ,обаче, не зависи от властовите противоборства. Обратно, те изострят рисковете и свиват пространството за маневриране.

    Въпрос на месеци, на броени месеци, е неизбежното да се случи.

    Тогава ще изпаднем като държава и икономика в трудно преодолим шок. Трети поред след 1990 и 1997 г…

    А, може би, именно това е целта на занятието.

  6. България с най-много неправомерно дадени европари
    Най-много неправомерно раздадени европари има по програмите за „Икономическо, социално и териториално сближаване“, от които се ползват новите членки като България, пише в доклада на одиторите на ЕС за 2014 година.
    http://glasove.com/categories/vytreshni-glasove/news/bylgariya-s-naj-mnogo-nepravomerno-dadeni-sredstva-po-programi-na-es

  7. Стига сме търсили „лидери с харизма“, да си потърсим правата! Най-вече човешкото право на достоен живот. Чрез смяна на системата – от „представителна“ към директна демокрация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *