2024-04-25

3 thoughts on “870 000 българи нито учат, нито работят. 40 000 напускат страната

  1. Едно допълнение: Цитираната информация е препубликация от сайта Dir.bg, който се позовава на данни, изнесени от Българската стопанска камара. В препубликацията има линк към публикацията на Дир.бг, както може да се види в самата препубликация и както е редно в подобни случаи. Слагам този линк и тук – http://dnes.dir.bg/news/rabota-bezrabotitza-balgarska-stopanska-kamara-20553242?nt=4 Еврочикаго не е източник на тази информация.

  2. Благодаря за направената забележка! Обърнах се към Стопанска камара (чиито цифри сме публикували) за повече информация. Ще оповестя отговора им. Факт е, че няма реална и точна информация за българите зад граница и всеки може само косвено да ги изчисли. От там и пълният разнобой на цифрите. Вероятно са възможни неточности. Но все пак не мога да повярвам, че мастита организация като СК, би сбъркала в пъти.

  3. Проверявате ли си данните преди да публикувате?

    От страницата на НСИ, днес:

    ЗАЕТИ ЛИЦА И КОЕФИЦИЕНТИ НА ЗАЕТОСТ НА НАСЕЛЕНИЕТО НА 20 – 64 НАВЪРШЕНИ ГОДИНИ ПРЕЗ ВТОРОТО ТРИМЕСЕЧИЕ НА 2015 ГОДИНА

    2 945 200. Има-няма 1 милион разлика. Не е много.

    В статия на самите вас – Eurochicago от последните години според преценки на дипломатическите представителства българските граждани в чужбина бяха около 2 милиона. Как от общо 2 милиона човека станаха 3 милиона работещи и от къде точно имате тая статистика?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *