2024-04-20

1 thought on “Дойче Веле: Защо Америка се прави, че недовижда бежанците?

  1. Американците приемали бежанци от цял свят и това било тяхна добродетел!?! Доста наивно твърдение за журналисти от Дойче Веле. Изобщо германците май са доста наивни за повечето процеси, които текат днес в света.
    Америка е страна на емигранти, а не на бежанци. Не, че не е и ало и няма да има бежанци тук, но това не е тяхната страна и никога няма да бъде. Първите заселници може и да са бягали от преследване в Европа, но не са били никакви бежанци. Те са били преселници и колонизатори на един континент. Съвременното понятие за бежанец е човек на който трябва да му се помага да оцелее и преживява. Първите заселници в Америка ги наричат „пилигрими“. Те не са бедни, нещастни и нуждаещи се а смели, силни и оцеляващи. Американският дух е именно в тази самостоятелна борба и в изграждането на света според своите си разбирания.
    Американците са състрадателни и обичат да помагат на нуждаещите се, но не харесват авантаджиите. Америка се крепи на новодошлите емигранти. Ние сме тези, които работим най-много и най-упорито, плащаме най-много данъци и създаваме най-много блага. Ние осигуряваме социалните помощи.
    Аз, като американски гражданин ще ви кажа, че не искам никакви бежанци да смучат от тези фондове. Аз искам корпоративният бизнес да престане да бъде отъждествяван с Америка и американците. Ние сме съшо жертви на измама, както и всеки един друг работещ човек по света. Когато преди близо осем години гласувах за Обама, го направих именно поради твърденията му, че той иска да доведе армията обратно в Аметика и да ограничи участието на американски сили в световните конфликти. Обама излъга своите избиратели по същия начин, както всички други политици по света.
    Трябва всички да сме наясно. Няма значение кой избира политиците и какво обещават. Те винаги служат на корпоративният бизнес. Светът се управлява от олигархат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *