2024-04-19

3 thoughts on “Цачева иска затвор за хвърлянето на домати по депутати

  1. Тези хрантутници поругават не само сградите а и самите институции със своето присъствие и участие в тях.

  2. В официалната биография на Цецка Цачева пише, че е завършила Право задочно в Софийския университет. Кога точно е станало това, не е много ясно. Но има и нещо друго, което е важно. Председателката на НС Цачева е била тази, която, по думите на Николай Колев – Босия, е предотвратила с устна заповед неговото влизане в Народното събрание, по покана на депутат, който се е ангажирал с проблема с корупцията при издаването на шофьорски книжки в България, заради който Босия протестира. Т.е. хем г-жа Цачева е възпрепятствала като председател на НС влизането на Босия в парламента, заедно с папка документи, с които, по неговите думи се доказва корупция по високите етажи на властта по отношение търговия с шофьорски книжки; хем след като дълго време Босия не е бил чут от институциите и неговите сигнали до тях са били системно пренебрегвани, след това Цачева иска и затвор за Босия и такива като него. Ако г-жа Цачева не беше възпрепятствала влизането на Николай Колев в парламента, нямаше да има и мятане на домати по сградата на НС – чийто авторитет като институция няма да се повиши никак с действия и думи като тези на Цачева.

  3. Не си спомням студентка с такова име. Вероятно е следвала задочно.
    Само веднъж съм изпитвал задочни студенти, но също не си спомням подобна физиономия.

    Ако беше моя студентка, нямаше да се издънва по такъв лаишки начин. Едно е да си придаваш авторитет, съобщавайки на населението, че Народното събрание е „сграда на държавна институция“ (институцията не е и не може да бъде „сграда„…) и да се криеш зад авторитета на стените й, друго е да знаеш, че има и едно нещо, на което му казват Право, Истина и Справедливост.

    Моите хиляди студенти от единствения в България навремето Юридически факултет (ЮФ) още от 1974 г. знаят, че съществува абзац 3 на Всеобщата декларация за правата на човека (ВДПЧ). Връщал съм милиционерски началници да си доучват ВДПЧ, Пакта за граждански и политически права и Пакта за икономически, социални и културни права.

    (През 1974 г. – шест месеци след постъпването ми на работа в ЮФ – публикувах, за първи път в България на български език в българска книга посочените основни източници за правата на човека. Днес защитници на правата на човека – бол, и почти всички – платени).

    Николай Гусев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *