2024-03-29

2 thoughts on “Как България да печели от миграцията

  1. „…Не ви трябват милиони хора, за да оправите една държава, нужни са една критична маса от 100 – 150 сериозни хора, които могат да направят разлика.“ Абе направо само един Джон Голт и е оправена работата. Или поне почитателите на Айн Ранд така си мислят. Та статия дето се опитва да критикува абдикацията на държавата от тези от нас които напуснаха, де факто също абдикира милион Българи в полза на „100-150“ души отбран „елит“. Все едно юпитата на царо не им бяха достатъчни. Да ме извинява Иво Прокопиев и „Америка за България“ която финансира този вид статии, но точно този „елит“ който визирате, и който е олицетворен от Дянков, ще стопи и малкото човешки капитал който е останал. Тогава ще има само 100-150 вожда и нито един индианец. Аман от елитизма на Рандроидите-пребоядисани номенклатурни чада.

  2. Това, което пропускате, е изключителната алчност на българските банкстери, „бизнесмени“ и мафиоти, както и на техните „демократични“ партньори от Изтока и Запада, или по-конкретно – от Запада и Изтока.

    Работещият българин, стиснат за гушата от тези „работодатели“, и на първо място от „своята“ „държава“, получава дву-три-кратно по-малко възнаграждение за труда си, отколкото би трябвало според изработения от него съвкупен обществен продукт – поне това показва сравнението с положението в онези държави, чийто брутен обществен продукт е горе-долу съответен на българския.

    Добавете и изкуствено налаганите „пазарни“ (всъщност – картелни) цени на горива, електроенергия, стоки от първа необходимост – преди всичко жизнено важните хранителни – и ще разберете защо всеки що-годе стойностен българин е или се готви да избере да обогатява с труда и таланта си и без това богатите „бели“ държави…

    И в основата на цялата тази иначе трудна за разбиране от нормален човек картина стои онова, което някога беше „съкровената мечта на Дочо Булгуров: да влезе в списъците на НОМЕНКЛАТУРНИТЕ КАДРИ…“ (Георги Мишев, „Бозайници“, стр.162 – С., „Профиздат“, 1982 г.).

    Така ще бъде дотогава, докато България бъде оставена от Запада и Изтока в ръцете на комунистическата НОМЕНКЛАТУРА – безразделно господствуваща вече 70 години.

    Който не е съгласен – нека опровергае тази видима и от децата ситуация…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *