2024-03-28

1 thought on “Щастието да си жертва…

  1. Без правила за ясна собственост върху медийните дружества и без нормален съд, който да е в състояние да различи клеветата от истината, условията на медийния пазар са крайно неблагоприятни за свободната и честна конкуренция. Оказва се, че системата работи против честния предприемач, който обявява доходите си, собственика си и редакционната си политика.

    Ако днес едно лице може да има монопол върху разпространението на печатни издания, собствени телевизии, собствен мобилен оператор, и десетки сайтове, информационни агенции и вестници, както и стотици тролове в социалните мрежи, това за мен е по-голяма заплаха за националната сигурност от нападение на „марсиани“ или взрив в ядрена централа. Само с помощта на изброените бизнеси, ако реши, още днес това лице има възможността да всее страх и паника и да прекъсне чисто физически комуникацията на минимум два милиона български граждани. Или да проведе масирано подслушване на мобилните телефони на политически неудобни лица, като резултатите веднага ще се публикуват в собствената му преса. А ако приемем тези варианти за невероятни или невъзможни, същият би могъл да използва ресурсите си, за да работи за собствените си цели чрез постепенна поляризация, дестабилизация и дезинтеграция на обществената среда у нас. Дали това не се случва в момента?

    Винаги когато около мен някой твърди, че политиците ни не може да са чак толкова нагли, вероломни или продажни, достатъчно е да припомня #кой бе назначен за шеф на вътрешното разузнаване у нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *