Home » Избрано

Уикилийкс: NSA шпионира икономически Франция от 2002 г.

2015.06.30 Няма коментари
Spread the love

150px-National_Security_Agency.svgШпионският скандал между Франция и САЩ може да се разрасне, след като “Уикилийкс” пусна документи, показващи, че Вашингтон е водил мащабен икономически шпионаж. Според “Уикилийкс” материалите, публикувани съвместно с в. “Либерасион” и информационния уебсайт “Медиапар”, показват, че американската Агенция за национална сигурност/АНС (National Security Agency /NSA) е следяла комуникациите на висши френски официални лица и е събирала информация за договори за износ на Франция в продължение на десетилетие.

335544967d82c0f0090965216cfa1d4c

Сред шпионираните служители са били бившите финансови министри Франсоа Бароен и Пиер Московиси, става ясно от материали за извършваното от АНС следене между 2004 и 2012 г.

Други документи показват, че между 2002 и 2012 г. АНС е събирала информация за предложени френски договори за износ на стойност над 200 милиона долара, в области като телекомуникациите, енергетиката, транспорта и здравеопазването.

Миналата седмица “Уикилийкс” съобщи, че АНС е шпионирала последните трима президенти на Франция, което накара Париж да протестира пред Вашингтон, че подобно поведение между съюзници е неприемливо, припомня БТА. /Mediapool/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.