2024-03-29

5 thoughts on “Какви предложения от ВОС получи и какво обеща Борисов в Берн

  1. „Всяко царство, разделено против себе си, запустява; и никой град или дом, разделен против себе си, няма да устои“.

    [Матей, 12:25]

  2. Благодаря на хората от ВОС, че ми помогнаха да прозря за няколко години това, което един Виктор по-горе е прозрял за една. (Въпрос на интелект и професиия. Той е доктор, а аз инженер.) Изгубих си времето, но все пак поне достигнах до заключението – без граждани обединени в гражданско общество не може да съществува една държава. Граждани в България(колкото и малко да са) има все пак, но статуквото и неговите подчинени партии всячески пречат да се се създаде общество. И който се заиграва на партийното надиграване, се хваща на чуждо хоро и ще тропка под чужда музика, колкото и добри намерения да има. Тук събрах всичко на едно място:
    https://www.eurochicago.com/2015/06/za-teritoriyata-i-grazhdanite/

  3. Здравейте ВОС.

    Мой любим автор разказва за парадоксите на човешкото поведение. Един от тези парадоксални факти е, че когато нещо не работи, хората предпочитат да правят повече от същото нещо, вместо да сменят коренно стратегията си. От двайсет и пет години българите гласуват. И не само тези, които са в България. Гласуване е имало и има на всички избори в чужбина. Да не говорим за българите от западна Европа които спокойно могат да си хванат самолета и за два часа да са си в къщи пред избирателните урни.
    За двайсет и пет години гласуване България стана държава на мафията, родителите ни едвам оцеляват, държавата е администрирана директно от американското посолство, разрухата в демографията, културата и икономиката е небивала. Все неща, които изправят България пред изчезване, като държава.
    И днес ние искаме МИР Чужбина за да гласуваме още повече и да участваме в същата система, която убива Родината ни. Стремим се към връзки с представители на тази система и се гордеем с това, че сме им стиснали ръката и те благосклонно са ни изслушали!
    Разбрах за ВОС преди една година. Запознах се с някои от хората които учавствуват в тях. Много от тях са светли идеалисти работещи на доброволни начала. Разбирам, че на 14ти бе направена важна крачка за легитимирането на ВОС от официалната българска администрация. Чудесно! Нали се сещате от тук нататъка какво следва? То вече е започнало. Светлите идеалисти решават да се оттеглят защото светлият им идеализъм не им позволява да работят с палачите на Родината ни. На тяхно място идват реалистите, които казват „Целта оправдава средствата“. Реалисти ли казах? По скоро изуити. В началото лъжат себе си а в последствие осъзнато лъжат другите.
    Аз ще кажа днес на реалистите следното. Вие се легитимирате по неподходящ начин. Ако искате да сте представители на емигранските общности – мои представители – то ще направите нещо важно за българите емигранти. Казвате, че ще имам по-лесен достъп до урните за гласуване ли? Не ми трябват вашите урни. В тях загива Родината ми. Те не са решението а са част от проблема. Засега не виждам ВОС, като мой представител където и да е било и предпочитам да се представлявам сам!

    Приятно ми е!

    Виктор Хинов

    български емигрант в Индианаполис

  4. Трябват поне 5 избирателни района наведнъж. Един за всичката чужбина ще бъде тежък провал и ще дискредитира евентуални понататъшни искания за повече райони.

  5. Поздравления на ВОС Швейцария и лично на Димитър Иванов за отличната реакция. Както всички се досещат, подобни срещи се обявяват от посолството в последната минута, пък и не всички са поканени. Този път бяхме на правилното място в правилния момент.
    Любомир Гаврилов
    координатор на Временните обществени съвети на българите във Франция

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *