Home » Избрано

Дарина Павлова се оказа също агент на ДС

2015.06.29 Няма коментари
Spread the love
Дарина и Илия Павлови в годините на възхода на Мултигруп.

Дарина и Илия Павлови в годините на възхода на Мултигруп.

Дарина Павлова, съпруга на застреляния през 2003 г. президент на „Мултигруп” Илия Павлов, както и баща му Павел Найденов, са били сътрудници на бившата Държавна сигурност, става ясно от публикувано Решение на Комисията по досиетата.

Те попадат в списъка от еднолични търговци, членове на различни органи за управление на компании от бранша, получили лиценз да организират хазартни игри.

Дарина Павлова е разкрита като съдържател на явочна квартира на Шесто управление на ДС за борба срещу идеологическата диверсия от април 1989 година. Тя е разкрита в качеството й на член на Надзорния съвет на Гранд хотел „Варна” , който навремето бе купен от „Мултигруп”.

Павлова е вербувана за сътрудничество към отдел 01 „Художествено-творческа интелигенция” на идеологическото управление. По това време тя е прави своите първи стъпки като актриса. Материалите за нея са унищожени на 30 януари 1990 г., ден след разпореждането на тогавашния министър на вътрешните работи ген. Атанас Семерджиев за тайно прочистване на досиетата на Държавна сигурност.

Павел Найденов, бащата на Илия Павлов, е разкрит също като съдържател на явочна квартира на Шесто управление на ДС от 1980 г. Свален е от отчет през 1987 г., а досието му е унищожено през 1990.

Той също е разкрит в качеството си на член на Съвет на директорите на Гранд хотел „Варна”. В списъка с агенти е и още един човек от „Мултигруп” – Недялка Сандалска-Генкова. В един период тя беше вицепрезидент на „Мултигруп”, а освен това е известна в туристическия бранш, бивш председател на Комитета по туризма и настояща бизнесдама, вицепрезидент е на „Би Ти Дивелопмънт Сървисиз“, която притежава хотели в различни курортни селища в страната и по Черноморието. /БЛИЦ/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.