2024-04-19

1 thought on “Журналисти от БНР: Не сме персонал

  1. КАПИТАЛЦИ СЕ ГОТВЯТ ДА ОВЛАДЕЯТ БНР

    БНРПротестът на журналисти от Българското национално радио, свързан с намаляването на хонорарите на служителите, всъщност има и скрит умисъл. Това научи АФЕРА от брилянтни източници от Старата къща на бул. Драган Цанков 4 в София. АФЕРА няма да е адвокат на генералния директор Радослав Янкулов, но няма и да прикрие задкулисните схеми, които стоят в дъното на протеста на работещите в БНР. Наред със справедливите искания на протестиращите журналисти, опитните кукловоди на протеста всъщност искали главата на генералния директор на БНР Радослав Янкулов. Така СЕМ щял да получи възможност да избере нов шеф на Националното радио, който пък ще бъде излъчен от олигарсите около прецедента Роско Пастирката. Добре охранените капиталци и техните протежета в БНР сондирали нагласата в СЕМ за искане на “вот на доверие” на Янкулов.

    Мария Стоянова, назначена от Плевнелиев, била готова да поиска оставката на радиошефа, но за целта трябвало да има „вълна от протести“ на радиотруженици, каквато обаче липсвала. Вечният ветропоказател Гого „Папионката“ Лозанов също щял да подкрепи искането за оставка на Янкулов, но само, ако такава бъде поискана от мнозинството от работещите в БНР и от друг член на СЕМ, т.е. от Мария Стоянова. Новата членка на СЕМ Бетина Жотева, която бе скандално назначена от Роско Пастирката миналата седмица, била още по-радикална, но получила съвет да не бърза с изцепките си. Членовете на СЕМ са петима, т.е. Роско Пастирката вече държи ключа към БНР, а дори и към поста на генерален директор и на БНТ.
    Двете най-големи “бунтарки” в БНР /една от Хоризонт и една от Христо Ботев/ били готови да се хвърлят на амбразурата и да поискат главата на Радослав Янкулов, но шансовете да получат широка подкрепа били минимални. Повечето от работещите на “Драган Цанков” били възмутени от опитите на “умните и красивите” да наложат схемата: “стани да седна”! Мнозинството от служителите на БНР взимат не повече от 600-700 лева на месец, което на фона на получаваните от няколко “звезди” на Хоризонт по 4000-5000 лева на месец, ги накарало категорично да се откажат от протестите и дори били готови да искат публикуването на хонорарните листове.

    “Битката” за превземането на БНР можело да избухне с нова сила след около месец, когато триото Стоянова-Жотева-Лозанов може да получи нов шанс да обслужи капиталци и интересите на прецедента Роско Пастирката можело да намерят успешна реализация. Идеята на сценаристите била чрез БНР да се постигне разрастване на медийната империя на олигарсите около прецедента. БНР, заедно със сайтовете им, щели да се използват за кампанията, която да осигури втори мандат на Роско Пастирката. Засега „бунтарите“ в БНР били посъветвани в никакъв случай да не надигат глас срещу Боко Компира. Точно заради това, предводителките на бунта, вече изгубили подкрепата и дори на част от участвалите в протестите пред оградата на БНР в понеделник.

    Брилянтните източници на АФЕРА установили, че сценарият за преврат в БНР всъщност бил дело на „изгубилата се в превода на МВР“ т.нар. вицепремиерка и вътрешна министърка Руми Бъчварова, която дори обичала да се хвали, че знае всичко за Радиото. За незапознатите – Бъчварова е работила в администрацията на БНР…10 години!? /Каква ли мъка е било?! – бел.ред./
    Совите не са това, което са…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *