2024-04-18

1 thought on “Как се издават шофьорски книжки в България – сигнали до ЕК

  1. Още по темата

    Във връзка с това, че на 11 май т.г. от 18 ч. местно време журналистът от Би Ти Ви Антон Хекимян ще задава на живо въпроси от зрители на българския премиер Борисов, Митко Трайков информира, че на г-н Хекимян са били изпратени четири въпроса, свързани с темата за шофьорските книжки. Г-н Трайков се надява, че тези въпроси ще бъдат зададени в ефир. Цитат от съобщението за тези въпроси, което ни беше изпратено:

    „Въпрос № 1

    За министър на транспорта , информационните технологии и съобщенията в първото правителство на ГЕРБ бе назначен Александър Цветков. На 18.05.2011 г. министър-председателят Бойко Борисов информира българското общество, че министър Цветков подава оставка по лични причини. Само осем дни след неговото освобождаване по сигнал на Посолството на Ф.Р.Германия в Р. България срещу бившия министър на транспорта Александър Цветков започва разследване на Върховна касационна прокуратура под № 4173/26.05.2011г. за съмнение в организиране на корупционна практика за продажба на шофьорски книжки на слабо грамотни роми и на граждани на трети страни, постоянно пребиваващи в страни от Европейския съюз и предимно във Ф.Р.Германия. Разследването на Прокуратурата срещу Александър Цветков , срещу бившия зам.-министър на транспорта Камен Кичев и срещу бившето ръководство на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ продължава три години и приключва с постановление на Върховна касационна прокуратура № 4173/02.07.2013г. без резултат кой кого прикрива.

    Казал ли е истинската причина за освобождаването на споменатите по-горе високопоставени държавни служители министър-председателят г-н Бойко Борисов или е излъгал българското общество? Споменатото по-горе разследване касае живота и здравето на хората не само в Р. България, но и на хората в много европейски страни и именно поради тази причина то не трябва да се прикрива повече от българското общество. Готов съм да Ви предоставя всичките десет Постановления на Софийска градска прокуратура, Софийска апелативна прокуратура и на Върховна касационна прокуратура относно разследването на Прокуратурата срещу споменатите по-горе висши държавни служители в Р. България, както и сигнала от 19.04.2011г., след който сигнал посолството на Ф.Р.Германия бе принудено да сезира българските компетентни органи.

    Въпрос № 2

    На 13.01.2015 г. за изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ бе назначен Цветелин Цветанов – бивш директор на ДАИ гр. Плевен, който бе освободен от своя пост в края на 2013 г. за корупция при шофьорските изпити.

    На 06.10.2013 г. бившият министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията г-н Данаил Папазов информира медиите, че всички регионални директори на ДАИ в страната ще бъдат сменени, включително и директора на ДАИ гр. Плевен, цитирам г-н Папазов:

    „Последните проверки на автомобилната инспекция са разкрили сериозни схеми на корупция при шофьорските изпити и затова ще бъдат сменени всички регионални шефове на ДАИ, съобщи пред БНР транспортният министър Данаил Папазов.“

    ВЪПРОС: Защо министър-председателят г-н Бойко Борисов даде своето съгласие на 13.01.2015 г. за изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ да бъде назначен високопоставен държавен служител, който само преди година и половина е сменен заради разкрити сериозни схеми на корупция при шофьорските изпити. Счита ли, че корупцията при издаването на шофьорски книжки е една от основните причини за масовите убийства на невинни хора по пътищата в нашата страна?

    Въпрос № 3

    Не прилага ли двойствен стандарт партия ГЕРБ в лицето на Министъра на транспорта г-н Московски, който като представител на опозицията по времето на предходното правителство задава въпроси от трибуната на Народното събрание, изобличаващи корупционните схеми при издаване на шофьорски книжки, а като Министър на транспорта в сегашното правителство при зададени на него същите въпроси от други депутати, той се опитва да прикрива тези схеми?“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *