Home » Авторски страници

Автомобилен инструктор: В Министерството на транспорта има гнили тикви

2015.05.17 Няма коментари
Spread the love

След Отворено писмо в защита на уволнения заради опитите си да се пребори с корупцията при издаването на шофьорски книжки в България държавен служител инж. Иво Кръстев, с което Николай Колев – Босия се обърна към българските депутати (вж. тук), последва второ Отворено писмо, предизвикано от същия парлив обществен проблем. То е написано от автоинструктура Митко Трайков и е до българските медии.

В писмото си Митко Трайков заявява:

“В МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА ИМА ГНИЛИ ТИКВИ. В продължение на години сме подавали сигнали до всички държавни институции, медии и дори до Европейския съюз. Прилагаме и документи, уличаващи корупционната схема, но всичко се прикрива и не се дава гласност. ЗАЩОТО ТОВА Е ДЪРЖАВНА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА! От 25 години съм инструктор и шофьорски книжки са се продавали винаги. В последните години това стана организирано и масово. Преди всеки изпитвач си „работеше” за себе си, в комбина с един двама инструктори. Сега има стройна организация, ръководена от Министерството, и всичко се знае, колко се печели и на кой какъв процент се полага.”

Следва целият текст.

Untitled1

.

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МЕДИИТЕ

от

Митко Трайков – автоинстуктор

.

Дами и господа, представители на четвъртата власт!

Войната по пътищата ще става по-ожесточена! Управляващите имитират все по-големи мерки за борба с „джигитите”, като ни съветват да ги преследваме, записваме и, ако оживеем след гонката, да предадем записа в МВР. Вие сте странични наблюдатели и само отразявате и дори възхвалявате техните „усилия”. Те вървят след събитията и се опитват да се справят с последствията , а причините прикриват. Предлагат да се въведе отново полигона и часовете по практика да се увеличат. Проблемът не е в броя на часовете, а че не се дават. Любителите се научават само да държат пътя. По време на изпита изпитвачът работи с педалите. За категории „C”, „D”, „A” курсистите се качват да карат един- два пъти (ако изобщо се качват). Курсове за „Професионална компетентност”, „Превоз на опасни товари”, „Електрокаристи, Мотокаристи”, „Багеристи” и други изобщо не се карат, а се издават само документи. От 1999 г. изпитите на кандидат шофьорите преминаха от КАТ в ДАИ. От тогава в ИААА за подготовката на водачи отговаря една „другарка”, която съсипа професията ни. В момента са единици инструкторите, които се издържат от тази професия. Останалите са „любители инструктори”, които основната им професия е някаква друга, а след 17 ч. като хоби завъртат по 2 м/ч. „Другарката” създаде така наречения от нас „Моделът – ТЯ”. „Елитни” учебни центрове на които тя помага, а те помагат на нея. Тези, които не влизат в схемата се гонят „по устав”. Останахме малко такива.

ТОВА Е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА. КОРУПЦИЯТА В МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА. ЕТО, КАЗВАМ ГО НА ВИСОК ГЛАС:

В МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА ИМА ГНИЛИ ТИКВИ.

В продължение на години сме подавали сигнали до всички държавни институции, медии и дори до Европейския съюз. Прилагаме и документи уличаващи корупционната схема, но всичко се прикрива и не се дава гласност.

ЗАЩОТО ТОВА Е ДЪРЖАВНА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА!!!

От 25 години съм инструктор и шофьорски книжки са се продавали винаги. В последните години това стана организирано и масово. Преди всеки изпитвач си „работеше” за себе си, в комбина с един двама инструктори. Сега има стройна организация, ръководена от Министерството, и всичко се знае, колко се печели и на кой какъв процент се полага.

Схемата е следната:

Инструкторът, когато прецени възможностите на кандидат шофьора, му предлага да си плати или само теоретичния изпит, или само практичния, или пълна „застраховка”. Изпитвачът остава процент за себе си, а остатъка предава на началника си. Той обаче събира пари и от служителите от пътния контрол. Те събират „такса спокойствие” от транспортните фирми, които претоварват камионите и карат технически неизправни камиони и автобуси. Пунктовете за технически прегледи, които си плащат таксата, издават документи, без да извършват реално прегледи. Записите от камерите им никой не ги гледа (както и нашите). Началникът от своя страна оставя процент за себе си и предава парите в Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”. Там се разпределят проценти за отделните служители, за директора и министъра. Останалите пари отиват в партийните каси. Партиите са си разпределили държавните институции и всички крадат и ги използват за чадъри за своите фирми и да рекетират другите.

ТОВА Е ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА, А ВИЕ СИ МЪЛЧИТЕ!?
ЗАЩО?!?

ТОВА СЪЩО Е ОБЩЕСТВЕНА ТАЙНА И ВСИЧКИ НИЕ ЗНАЕМ ЗАЩО !?!

ВСИЧКИ СТЕ ЗАВИСИМИ ОТ ПАРТИИТЕ И СЕ СТРАХУВАТЕ ЗА ЗАПЛАТКИТЕ СИ!

ТАКА ЛИ СРЕД ВАС НЕ ОСТАНАХА СМЕЛИ ХОРА, КОИТО ДА ВЪСТАНАТ?
ДА, СМЕЛИТЕ ВЕЧЕ НЕ РАБОТЯТ КАТО ЖУРНАЛИСТИ, А САМО КАТО „ЛЮБИТЕЛИ- ЖУРНАЛИСТИ” В НЯКОИ САЙТОВЕ.

ДАМИ И ГОСПОДА ОТ ЧЕТВЪРТАТА ВЛАСТ, СЕГАШНОТО СТАТУКВО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ, КОГАТО „ЛЮБИТЕЛИТЕ- ЖУРНАЛИСТИ” СТАНЕТЕ БОЛШИНСТВО!!!

А ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА ЩЕ НАМАЛЕЕ, КОГАТО „ИНСТРУКТОРИТЕ- ЛЮБИТЕЛИ” СТАНАТ МАЛЦИНСТВО!!!

БЪЛГАРИЯ ЦЯЛА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА!!!

.

————————————————————————————————————————–

Бел.ред: В редакцията на Еврочикаго не смятаме, че за дефицита на свобода на словото в България са виновни най-много работещите в българските медии журналисти, които в края на краищата са наемници на собствениците на тези медии. И имат избора или да се приспособят към тази лоша медийна среда, или да си търсят друга работа. Но напълно разбираме тъгата и гнева на един български гражданин, който е търсил изглежда подкрепата на медиите с по-голяма аудитория в името на каузи, които касаят цялото българско общество, но не я е намерил. Сигурно и г-н Трайков рискува своята работа, казвайки това, което мисли, на висок глас, както я е рискувал неведнъж уволненият за пореден път от Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” държавен служител инж. Иво Кръстев. Сигурно е обаче едно: с оцеляване поединично и мълчание за обществено значими проблеми, българското общество и държава никога няма да се оттарват от никакви “гнили ябълки” или “тикви”, в която и да било сфера.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.