2024-04-20

2 thoughts on “Джордж Фридман – фалшива геополитика в името на частни интереси

  1. Жителю штата Мэриленд, на протяжении нескольких лет выходившему в эфир Fox News в качестве приглашенного эксперта и выдававшему себя за бывшего агента ЦРУ, предъявлены уголовные обвинения. Об этом сообщает Associated Press.

    Федеральные власти обвинили 62-летнего Уэйна Симмонса (Wayne Simmons) из Аннаполиса в ложных заявлениях и мошенничестве против государства. Согласно обвинительному заключению, Симмонс лгал, что 27 лет работал в ЦРУ в качестве специалиста по «полувоенным спецоперациям за рубежом».

    Также Симмонс, представив о себе заведомо ложные сведения, заключил контракт с военным ведомством. Ему даже дали допуск к секретной информации в рамках работы по одной из программ, пишет The Huffington Post.

    Выяснилось, что в прошлом Симмонс имел проблемы с законом, в частности, связанные с насилием и огнестрельным оружием. Сам он утверждал, что был завербован ЦРУ, и его прошлые аресты и судимости «были непосредственно связаны с разведывательной работой».

    Симмонс регулярно выступал в эфире с комментариями по работе спецслужб. Он подвергал резкой критике деятельность политиков. Например, в одном из радиоинтервью Симмонс заявил, что администрация президента США Барака Обамы — наихудшая из известных в истории страны. Кроме того, при обсуждении вопроса о технологиях допроса в ЦРУ он назвал лидера фракции демократического меньшинства в палате представителей Конгресса Нэнси Пелоси «патологической лгуньей».

    Симмонс также состоял в «Гражданской комиссии по Бенгази», созданной консервативной журналистской организацией Accuracy in Media. В качестве цели комиссии заявляется проведение независимого расследования атаки исламистов на американскую дипмиссию в 2012 году. Тогда погибли несколько должностных лиц, в том числе посол США в Ливии Кристофер Стивенс. Этот инцидент рассматривается критиками как серьезное упущение тогдашнего руководства Госдепартамента в лице Хиллари Клинтон, ныне претендующей на выдвижение в президенты от демократов.

    Fox News отмежевался от Симмонса и заявил, что он, вопреки утверждениям, что якобы являлся сотрудником канала, был лишь гостем студии. Медиакорпорация подчеркнула, что он никогда не выступал с комментариями на платной основе.

    На предварительном слушании по определению меры пресечения суд постановил заключить Симмонса под стражу. Рассмотрение дела продолжится в пятницу, 16 октября.

  2. Автор: Николай Стариков

    За това вече писах преди четири години (!) – през 2011 г. Сега във връзка с внезапната актуализация на сирийския проблем няма да е лошо да разкажа за това, за което мнозина вече са забравили.

    Публикувайки „новини“ от Сирия, всички западни медии се позовават на… един човек.

    И само на един.

    Но нека я караме поред.

    Ето например какво пише „отговорната“ антируска „Медуза“:

    „Както заявил пред агенцията един от бунтовниците, под ударите се оказал техният лагер в района на Хама. В резултат на бомбардировките са пострадали осем човека. Правозащитната организация Syrian Observatory for Human Rights съобщи, че в Талбис, Ар Растан и други градове са загинали най-малко 27 души.“

    Те пишат за руската въздушна атака. Все едно руската авиация не бомбардира „Ислямска държава“, а някакви „опозиционери“.

    Да обърнем внимание на източника на информация – някаква правозащитна организация Syrian Observatory for Human Rights. Смешното е в това, че във всички западни и прозападни медии ще видите като източник на информацията само тази организация.

    Защо? Ами защото…

    Защото за да излъжеш, трябва да се позовеш на източник – такива са железните принципи на „свободните медии“. За да повярвате на информацията, трябва да я представите не като плод на вашето въображение, а на независим източник на информацията.

    Щатът на организацията Syrian Observatory for Human Rights, на която се позовават всички западни медии, не е раздут – той се състои от всичко на всичко… един човек. Той е „директор“ на тази организация и се казва Rami Abdul Rahman. В крайна сметка, той така се нарича.

    И точно тази организация, на практика монополна, захранва с „новини“ за Сирия всички основни информационни агенции в света.

    Ето сайта на тази организация Syrian Observatory for Human Rights в два варианта плюс страница във „Фейсбук“ на английски:

    http://www.syriahr.org/

    http://www.syriahr.com/

    http://www.facebook.com/pages/Syrian-Observatory-for-Human-Rights/121855461256134

    На сайта (например в отдела Contact us) може да се намери информация, че новините на организацията се разпространяват от агенциите Reuters и AFP. Но също така и други големи световни агенции се позовават като източник на информации за Сирия на тази организация, по-точно, просто повтарят и тиражират лъжата.

    Освен това въз основа думите на тази организация, на този „директор“ правителства на държави правеха и правят изявления по отношение на Сирия.

    Излиза, че един чичо си седи в Лондон и формира световното обществено мнение? Че един господин в Лондон практически диктува на правителствата на държавите отношенията им със Сирия?

    Не. Той просто работи „диспечер“ на клозетно казанче. Подава необходимата информация, а всички „независим“ медии си дават вид, че не знаят, че цитират един човек. Ежедневно и ежечасно.

    Това е заговор. Има монополно споразумение за цената на бензина. И наказание по антимонополното законодателство. А тук е налице монопол на информацията и точно такъв заговор. Всички са длъжни да ползват информация само от един източник.

    Съмнявате се? Вярвате ли в случайността? Специално за вас един германски сайт е направил проучване и е установил, че на Syrian Observatory for Human Rights от славния град Лондон се позовават следните информационни агенции, цитирам дословно:

    „CNN, CBS, Associated Press, Reuters, AFP, BBC, Tagesschau, FAZ, Holtzbrinck, Springerpresse, Spiegel, Focus, Al Jazeera, al Arabiya und so weiter und so fort bis hin zu taz, Guardian und RIA Novosti.“

    Надявам се, вече всичко да ви е ясно. За „обективните данни“ на „ правозащитната организация“ Syrian Observatory for Human Rights и „независимите“ медии.

    Затова аз просто ще повторя въпросите, които зададох в края на 2011 г. в моя материал „Приказка за това как един човек лъже целия свят“:

    „И така, възникват няколко въпроса.

    Защо и по какви причини практически всички вземат новини за Сирия от едно място?

    Как става така, че един човек формира мнението на планетата по редица въпроси?

    Защо правителствата на различни страни като папагали повтарят едни и същи глупости, измислени от един човек?

    Нима тези правителства нямат нито разузнаване, нито спецслужби, нито специалисти за данни от региона?

    Може ли всичко от гореказаното да е случайност?

    Или просто спецслужбите на САЩ са организирали целия този цирк?

    За това, за да разбунят целия Близък изток и да направят там Голям ислямски халифат. Както бъдещо средство за преустройство на света като в началото на ХХ век беше социал-демокрацията и класовата борба, а в средата на на ХХ век – фашизмът и нацизмът.

    Минаха четири години – на Запад все същите планове, но те станаха все по явни и нагледни. Да се надяваме, че Русия няма да позволи да се осъществят.

    Източник: Гласове

    Прочети цялата статия тук: Откъде западните медии вземат новините си за Сирия – Поглед Инфо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *