Home » Е-Списание

Икономически форум за Северозападна България в Монтана

2015.02.16 Няма коментари
Spread the love

Днес, 16.03.2015 г., от правителството организират икономически форум в Монтана, посветен развитието на Северозападна България. Инициативата идва от Реформаторите, а на срещата са поканени кметове от района, депутати от всички политически сили и министри.

.

SZ_BG Конференцията е заключително събитие по проект Invest North West «Укрепване на капацитета на местните власти на Северозападния район за планиране на България за привличане на чуждестранни инвеститори, институционална подкрепа за инвестиции и ИТ решения за административни услуги”. Проектът се разработва с подкрепата на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, с изпълнител Български икономически форум.

Конференцията има за цел да обобщи постигнатите резултати по проекта, да обсъди слабите места пред привличането на инвестиции в Северозападна България и да набележи конкретни мерки за преодоляването им. Ще бъде представен интерактивният интернет портал за привличане на инвеститори, създаден в резултат на проекта. В рамките на събитието ще се проведе кръгла маса на тема: “Предизвикателствата пред инвестиционния климат в Северозападна България”.

Поканени са да участват областните управители на Видин, Враца, Монтана и Ловеч, кметове на общини от региона, представители на Министерството на икономиката и енергетиката, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, екоминистерството и Министерството на труда и социлната политика. Сред поканените е и посланикът на Кралство Норвегия в България. /Дарик радио/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.