2024-04-25

7 thoughts on “Гледна точка на „Облаче ле бяло“ за ситуацията с българите в Украйна

  1. Уважаеми Пламене, аз съм просто един българин в САЩ, американски ветеран от Ирак, в последствие на което се превърнах в миролюбец. А това което ме свързва с Бесарабските българи е българската етничност. Заради тези двете неща не съм съгласен с външната политика на САЩ, чиято единствена цел е в посяването на хаос и конфликт навсякъде по света. Включително в Украйна, което влияе негативно на моите сънародници там и в самата България и в Европа като цяло. Резултатите са наяве: унищожена Украйна, и надигане на краен национализъм в Европа. Освен ако не смятате че това е желателно в мултиетническа България, не виждам как може да подкрепяте американските акции в Украйна, особено американския де фактор съюз с крайни украински националисти. Все ми е тая доколко ти се нрави тонът ми, не възнамерявам да премълчавам очевадни истини. Една от които е че американската платена пропаганда съществува в далеч по-голяма степен в България отколкото руската.

  2. Пламка, знаеш, че не мога търпя министър-председателя на България, мутрата Бойко Борисов. Ненавиждам също медии от рода на тези на Прокопиев. Едва дишам жълтопаважните „красиви и умни“ уроди, които доведоха съзнателно за втори път на власт Борисов. Заставам напълно зад вътрешаната политика на президента на втората си родина – Обама – и ненавиждам непростимите му външно-политически грешки, включително арогантното му държане към Путин и прегръдките му с олигарсите в Киев. Един президент не може да си позволи да бъде дребнаво-отмъстителен и егоцентричен. Но има едно място, където политиката и политическите ни възгледи не бива да проникват за нищо на света. Това са местата в които творим обич за България и правим история: родолюбиви предавания, български училища (в България и зад граница), държавни учреждения и т.н. Политическите ни пристрастия нямат място на такива места. Те само могат да разрушат стореното добро. Казвам го защото много ценя и теб, и Райнето.

  3. Не ме интересуват медиите на Прокопиев, нито техните пристрастия, но не приемам Вашия тон. Не зная кой сте и какъв сте, но не ми се вярва да имате нещо общо с бесарабските българи и техните реални проблеми. В крайна сметка, това е темата на тази публикация.

  4. Уважаеми Пламен, може би предпочитате Икономедия на Прокопиев. Тя е спонсорирана от фондация „Америка за България“ на правителството на САЩ. Навява ме мисълта че вашият проблем не толкова с присъствието на пристрастие, а с това към кого е насочено.

  5. Кажи ми един български /и не само български/ вестник, Пламене, който няма никакви пристрастия. Важно е не това, а дали новините, които предават медиите, са верни, и дали има новини, които се премълчават, или не. А още по-важно е, според мен, да се разбере, че докато има санкции срещу режима на Путин, на когото аз никога не съм била почитател, впрочем, а няма никакви възпиращи механизми за поредния олигарх/олигарси, които управляват Украйна, тази война няма да спре. Един олигарх, Янукович, докара бунта на Майдана, а друг олигарх, Порошенко, се описва сега от някои като въплъщение на демократични ценности едва ли не… Смятате ли наистина, че е така?

  6. Не искам да опонирам на Мариана, но вестник „Сега“ има определени пристрастия, меко казано, към т.нар. „народни републики“ и техния покровител /отново най-меко казано…/ Владимир Путин.

  7. „Украинските представители направиха редица изявления, които на практика показват, че Киев не смята да спазва подписаните от него мирни споразумения в Минск, съобщиха световните медии. Украинският външен министър Павло Климкин заяви пред парламента вчера, че не се предвижда амнистия за лидерите на бунтовниците от т.нар Донецка и Луганска народна република, както обаче предвижда споразумението. Той обясни, че този процес ще е в рамките на вече приетия закон, приет от Върховната рада за специалния статут на част от Източна Украйна. Според Климкин страната му също така не е поемала никакви задължения да внася корекции в конституцията, за да предостави по-голяма самостоятелност на властите в Донбас, както отново е записано в документите от Минск. Това щяло да се случи в рамките на вече предвидените конституционни реформи. Дипломат №1 обаче не даде подробности какво предвиждат те. Украинският премиер Арсений Яценюк пък заяви пред телевизия Си Ен Ен, че основната цел на Киев е „пълен контрол над Донецка и Луганска област“.

    http://www.segabg.com/article.php?id=738962

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *