2024-04-20

4 thoughts on “Българите в Украйна не искат да бъдат пушечно месо. България не прави нищо

  1. „Конституцията и законите на Украйна са еднакви за всички нейни граждани“ Сигурно затова Порошенко Младши, Аваков Младши, и Турчинов Младши не са помирисвали и няма да помиришат барут.

    „За езика също не е вярно…“ Нима? А как бихте обяснил факта че първата стъпка на хунтата след преврата бе отмяната на закона за езиците, и че тази отмяна бе критикувана от външните министри на България, Унгария, Гърция, Румъния, и Полша, както и от редица международни организации чийто фокус са правата на малцинствата?

    „четях този сайт,но мисля повече няма да мога.“ Има два вида хора: тези, които при поява на когнитивен дисонанс в резултат на нова информация се замислят и поставят под съмнение досегашната си информация за да стигнат то истината, и тези които побягват колкото се може по-далеко от новата информация за да не изпитват този неприятен дисонанс и за да не си правят труда да мислят сами за себе си вместо да разчитат на пропагандата която са чели във в-к ‘Pravda-on-the-Potomac“. На добър Ви час, Йорданов.

  2. Добре, че не сте на мястото на българите в Украйна, които са една историческа общност, минала през какви ли не перипетии и изпитания в миналото и днес. Тези хора, техните предци, са ставали поданици и граждани на различни държави, били са преследвани, изселвани, убивани в някои исторически моменти, официалните езици, които е трябвало да учат не са били едни и същи понякога за различните поколения в едно и също семейство. Що се отнася до това, че всички са граждани на Украйна, да, граждани са – но войната в Украйна не може да се разбере с едностранчиви или политкоректни представи. И обикновените етнически украинци и руснаци не бива да гинат в тази война, в която вече много невинни хора загинаха, какво остава за представителите на етническите малцинства, за които тази война е още по-чужда и неестествена.

  3. Конституцията и законите на Украйна са еднакви за всички нейни граждани.Никой не ги дели на искащи да воюват и не искащи,още по малко на българи и други(знам го от лично наблюдение и роднински връзки).За езика също не е вярно,никой никога не им е забранявал да говорят на родният си език,даже в училищата(с преобладаващо българско население) има два часа седмично български език.А относно изказалите се политици и председатели на движения,нямам думи-по глупави изказвания сигурно не биха могли да съчинят.Ужас,четях този сайт,но мисля повече няма да мога.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *