2024-04-16

4 thoughts on “Кабинетът наруши евродиректива в угода на олигарх

  1. Викторе, ще науча какво става с полетите, но… не мога да не се съглася с думите на адаша (П.Пенчев), че „една самолетна линия на Мутра е не-безопасна… за пътниците й.“

    Така както е НЕбезопасен и миньорският труд в НЕобезопасените подземия, както и бе смъртоносен макар и като единствено препитание във взривилия се цех на завод „Миджур”, собственост на фирма „Видекс” в Горни Лом.

    Поздравявам те с песен от Галич:
    http://www.bards.ru/archives/part.php?id=4110
    Изпползвана във книгата и филма «Большая пайка» (1999) — роман о взаимоотношениях российских олигархов и политиков в 1990-е гг., вошел в «тридцатку» Букеровской премии 2000 года. По сюжету этой книги Павел Лунгин снял фильм «Олигарх» (2002).

  2. Към Петър.
    Колко тежи парчето хляб може да каже само гладният. Вие имате повече право на мнение от мен по въпроси засягащи България.
    Аз не вярвам някоя българска мутра да се сети да пробие самолетна линия София Чикаго. Това е неизгодна линия. За собствените пътувания те си имат чартъри щедро плащани от българските данъкоплатци. Аз смятам, че ние тук сме единствените, които имат интерес да и а пряка връзка между Америка и България, а освен това и Америка и реална възможност да го осъществим. Тук има много хора с възможности и аз просто се обръщах към тях чрез трибуната на Еврочикаго.
    Аз не харесвам мутрите, но това не ми пречи да признавам факта, че в съвременна България единствени те са реален фактор. Те единствено са достатъчно добре организирани и притежават достатъчно пари за да могат да управляват държавата, както ба тях им е угодно.
    Има разбира се и много интелигентни и морални българи, както ги имаше и преди да замина от България. Те обаче са разединени, не притежават обща цел и са финансово слаби. Поради това те не могат да бъдат никакъв фактор в съдбините на родината си.
    Имам силни подозрения и, че интелигенцията в българската емигрантска диаспора ще се окаже също толкова импотентна макар и по добре материално задоволена. Ще видим.

  3. Към Виктор:
    Не бих се съгласил, че парчето хляб стои по-високо от здравето на човека.

    Как ли ще продължи България, когато четем: “ ТЕЦ „Бобов дол“ получи лиценз за работа за още пет години. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е взела решението на закрито заседание в петък (19 декември 2014 г.). В същия ден депутатите на Христо Ковачки (както коментира и лидерът на ДСБ Радан Кънев) гласуваха заедно с ГЕРБ и ДПС за пенсионни промени в парламента. Представителите на партия „Лидер“, която е част от „Български демократичен център“ (БДЦ, предишна „България без цензура“) бяха единствените от друга политическа сила, подкрепили поправките. “

    Аз живея в България, но имам поглед и отвън – затова искам българите да не се страхуват от кумири-алчни олигарси(с подарени им власт и пари).

    И една самолетна линия на Мутра е не-безопасна… за пътниците й.

  4. Аз съм бил в „Бобов дол“ и не веднъж. От там е най-добрият ми български приятел. Там има мина в която работят предимно затворници и ТЕЦ в който работят всички останали. Моя приятел живее в София, брат му в Кюстендил, майка им и баща им са пенсионирани и живеят на село.
    След, като асоциацията е в защита на свободното слово ще и предложа едно алтернативно мнение.
    Бойко Борисов и олигарха Христо Ковачки живеят и работят в България. ТЕЦ „Бобов дол“ е тяхна собственост по правото на силния. Работата на ТЕЦа, която разрушава околната среда създава някакъв поминък за малкото останали жители на града. Ако асоциацията спечели делото и Христо Ковачки просто реши, че не му се занимава с ТЕЦа повече има ли готовност асоциациата да осигури средствата необходими за осъвременяване на ТЕЦа и при това да задържи заплатите на работещите там на същото ниво както сега? Четейки местожителството и професионалната ориентация на членовете на обществения съвет си мисля, че надали той ще се занимава с това.
    Та мнението ми следното. В резултат от дейността на обществения съвет може да се случат едно от две неща. ТЕЦа да се модернизира за сметка на намаляване на заплатите на работещите или ТЕЦа да спре и „Бобов дол“ съвсем да обезлюдее, като постепенно се превърне на село. Може на Христо Кожачки или на Бойко Борисов да им стане леко неприятно от цялата работа, но те в никой случай няма да изгубят властта си или парите си в следствие на тези действия.
    Обръщам се към обществения съвет, като член на общонстта на българи живеещи в чужбина.
    Мен лично много повече ме интересува да започне да функционира пряка самолетна линия София-Чикаго от колкото вашите битки с българската олигахия. Ако утре Христо Ковачки осъществи такава линия то той ще направи повече за българите емигранти от всички обществени съвето взето заедно досега. Бих искал да се замислим повече за приоритетите на емигрантската общност от колкото за тези на общонстта в България защото се създава впечетление, че дикато българските олигарски разрушават България поготвяйки си емигранско пенсиониране, емигранти нехаят за проблемите на емигрантите подготвяйки си завръщане в България на бял кон.
    Извинете за откровенността, но като Общински съвет на асоциацията на свободното слово би трябвало да поствяте свободното слово над всичко.

    PS.
    За моя приятел Петър Стаматов
    Петре, за пореден път се провали опита една българска компания да направи директна линия София- Чикаго. Тази работа не е случайна. Тук има политически игри и то много сериозни. Ще се радвам да разбера чрез Еврочикаго къде е заровено кучето и ще се радвам да участвам в кампания с цел установяване на такава линия за българите в Чикаго. Предлагам:
    Да наемеме чартър с американска компания и да започнем с 4 полета Чикаго-София през най натоварения сезон. Инвестицията ще е от порядъка на 2 милиона долара, а дохопдите ще са минимални. Целта ще бъде да не излезем на червено и да организираме най-сетне будни българи тук а Америка, които искат да направят нещо за общността. Нека ние емигрантите покажем, че можем да бъдем граждани и общинари. Нека издигнем българската емигрантска общност в Америка от ниво български кръчми и магазини до ниво първа транспортна емигрантска компания „Щъркел“.
    Само още една луда идея приятелю. Поздрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *