Home » Избрано, политика

10 000 граждани ще могат да внасят законопроект в парламента

2015.01.26 Няма коментари
Spread the love

10 хиляди българи ще могат да предлагат законопроекти на Министерския съвет или Народното събрание. Въвеждането на механизма за провеждане на европейска гражданска инициатива и на национално ниво е заложено в управленската програма на кабинета, публикувана в сайта. Това е една от мерките за засилване на прякото участие на гражданите в управлението на страната.

Предвижда се и създаване на обществени съвети и консултативни комисии с ефективно гражданско участие в държавните регулатори.

Кабинетът “Борисов” е заложил като свой приоритет и засилване на прякото участие на гражданите при вземане на решения на местно ниво чрез облекчаване на условията и реда за провеждане на местни референдуми.

В частта за сигурността пък е предвидено формирането на аналитичен и координационен център по национална сигурност към МС. Ще се разработва модел за киберотбрана като основа за подготовка на национална стратегия за киберсигурност.

На ГКПП Капитан Андреево ще бъде изграден контактен център за полицейско и митническо сътрудничество между България и Турция по повод миграционния поток. Това ще бъде регламентирано с подписването и ратифицирането на споразумението между двете страни. /„

Източник: в. “24 часа”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.