Шофьори в Лоуъл, Мичигън, получиха неочаквана изненада, която ще запомнят за цял живот, след като полицай им раздаде коледни подаръци вместо фишове, пише Daily Mail. Полицай Скот ВанСолкма е натоварен със задачата да бъде личният Дядо Коледа на местните власти.

.

Снимка: dailymail.co.uk
Снимка: Dailymail.co.uk

Той спира шофьорите по незначителни причини, обикновено неща, които никога не биха привлекли вниманието на полицията като нарушения. Докато говори с шофьорите, ВанСолкма ги пита какво искат за Коледа и какво искат децата им за Коледа.

Носейки скрита камера и микрофон, полицаят успява да предаде информацията на екип от хора в местен магазин, които се втурват да изпълнят поръчката и да му доставят подаръците, където и да се намира той.

След това полицай ВанСолкма дава подаръците, включително скъпи вещи като голям телевизор с плосък екран, на невярващите на очите си шофьори, които демонстрират изключителна радост.

След като получава подарък за малкото си момченце, една майка казва на полицая: „Това превърна лошия ми ден в добър“.

Полицай ВанСолкема е раздал около 30 подаръка. В момент, когато полицията се споменава предимно по негативни причини, като смъртта на Майкъл Браун във Фъглюсън, властите се надяват, че този жест ще напомни на хората за добрите полицаи и тяхната всеотдайност. /Vesti.bg/

.