2024-03-28

1 thought on “АСС „Анна Политковская“ до Ранобудните студенти

  1. „Следвайки примера на главния режисьор Александър Морфов, цялата трупа на Народния театър „Иван Вазов“ е готова да подаде колективна оставка, ако Слави Бинев остане председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание. Това заявяват актьорите в отворено писмо, публикувано на сайта на театъра.
    „Чрез пресконференцията, която даде в парламента, г-н С. Бинев само доказа, че е на дълбоко погрешен път, считайки, че може да управлява българската култура и медии. Култура не се управлява – тя се подкрепя. Всеки, който иска да управлява културата, обрича държавата на провал и съдейства за нейната разруха. Законотворчеството, от което се нуждаем в тази сфера, изисква пълен политически консенсус, а г-н С.Бинев е проводник на конфронтацията и силовите методи, които тук са просто нонсенс. А и липсата на каквито и да са познания за културната ни практика прави нещата да изглеждат зловещи и безнадеждни“, гласи то.
    Политиката на прехода изключи културата от перспективата за развитие на държавата, а тя самата е пред разпад, пишат театралите. „Изборът на Слави Бинев е фрапираща стъпка в посока на унищожаване на българския дух.“ Те призовават той да се оттегли, или в противен случай Народното събрание да закрие комисията по култура и медии. Уличните протести не са добра перспектива, но ние нямаме какво повече да губим, пишат те.“

    http://www.segabg.com/article.php?id=729036

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *