2024-04-19

1 thought on “Мисли около датата 10 ноември

  1. Koритаров:
    Тази политическа класа е еманация на най-тежката възможна форма на популизъм, на лидерски индивидуализми и егоизми, най-тежката форма на политическа историческа и гражданска неграмотност и безотговорност. Най-тежката форма за липса на стратегическа национален манталитет, който да генерира идеята, че тези, които управляват днес не са самоцелно появили се, а пред тях има хилядолетна история. Както и че пред тях има хилядолетно бъдеще.

    Тези хора, заради своето самодоволство и самоопиянение, не могат да се поставят нито в политически, камо ли в исторически контекст на развитието на клетата българска държава. Те не могат да видят истинска перспектива. Това са хора конюнктурни, които се влияят от лутания наляво, надясно, напред и назад, водени от мисълта какво ще си помисли Брюксел и дали ще угодят на някой брюкселки чиновник. Тези хора бележат наистина края и залеза на българската държавност. Най-унизителното състояние, в което е попадал българският народ е състоянието, при което е излъчил тава управление. От тази гледна точка не съдебна реформа, 30 нови Конституции няма да ни помогнат, когато нивото на политическата мисъл и ерудиция е такова, каквото наблюдаваме.

    ––––––––––––––
    – Г-н Иванов, политолози казват, че България се намира в задънена улица заради мафиотската хватка на модела КОЙ. Възможен ли е все пак някакъв изход от тази ситуация?

    – За 26 години преход България стана най-бедната, най-болната, най-престъпната, най-нещастната и най-бързо намаляващата и изчезваща страна в света. Това се дължи на политическата система у нас, слугуваща на олигарсите и монополите, толерираща повсеместната корупцията, бандитизма и кражбите. Тази политическа система е така създадена, че се самообслужва и практически е вечна. Механизмите за нейната недосегаемост за промени са много: фалшиви закони, политическият картел, послушна съдебна власт, слугинските медии, купуването на изборни гласове, корпоративният вот, „мъртвите души” и… социологията. Даже генерал-лейтенант Борисов разбра, колко е важна тя, и назначи за вицепремиер и за министър на вътрешните работи социолог.

    – Но върху тях също падна сянката на съмнението.

    – Агенциите на старите и изпечени комунисти или на техните чеда и унуки повече от четвърт век манипулират общественото мнение и влияят на изборния процес, способстват за специфичната обществена примиреност (акедия) и пасивност. Разбира се, истината за нашето общество не е тайна за повечето социологически агенции, но те, подобно на медиите, държат повече на парите, които получават от различните заинтересувани субекти- лица и партии и произвеждат по тяхна поръчка само лъжи и измами.

    ––––––

    Ето и критериите по-които нашите политически лъвове са успели да заемат призовото първо място:

    1. Българските политици са най-успешните в способностите си да предизвикват чрез управлението си носталгия по социализъма. Няма друга държава, в която след падането на тоталитарния режим, народа с толкова умиление да си спомня за добрите стари времена.

    2. Българските политици, са най-успелите в дисциплината „Дискредитиране и омаскаряване на демокрацията“. Българските политици са единствените в света успели да убият вярата в демокрацията в почти 100% от населението на страната.

    3. Българските политици са единствените в света успели да докарат държавата си само за двайсет години, едновременно до икономическа, финансова, демографска, културна, здравна и образователна криза.

    4. Българските политици са първи по показателя прогонване на населението извън пределите на държавата, чрез прилагане на политическа принуда на базата на узаконяването на пълното беззаконие и несигурност в страната. По груби сметки държавата е загубила 15% от работоспособното си население и не се очаква темповете на емиграция да спадат.

    5. Българските политици са първи и по показателя, разграбване, унищожаване и разпродажба на изграденото по време на отминалия тоталитарен режим.

    6. Българските политици са първи в света и по показателя сливане с организираната престъпност, както и държат челното място по корупция.

    7. Българските политици са най-некадърните бизнесмени, придобили парите и бизнеса си чрез шуро-баджанащина и ограбване на държавата, както и чрез крупни измами с пари от еврофондовете. Те са единствените които на 100% не биха издържали без държавна подкрепа в условията на реална пазарна среда.

    8. Българските политици са най-успешните в понижаването грамотността на населението, чрез малоумни образователни политики. Смята се , че за изминалите години на прехода грамотността сред населението е намаляла с 30% за сметка на увеличението със 100% на дипломираните вишисти малоумници на фона на все по-големия глад за специалисти във всички сфери на икономиката, науката и обществения живот. Особенно показателен за кризата в образованието е факта, че на чело на държавата седи пожарникар, незнаещ чужди езици.

    9. Българските политици са на челно място и по дезинтеграция на интегрирани преди малцинства, както и по изграждане на изключително благоприятна среда за развъждане на бездомни кучета.

    10. Българските политици са на челно място за всички времена по брой на обещани, но неизпълнени обещания.

    11. Българските политици са политиците купили най-много гласове, за най-малко пари по време на предизборни кампании, което ги прави номер едно в света на политиците избрани не заради качества, а за пари.

    12. И не на последно място българските политици са успели да продадат държавата на най-много чуждестранни интереси.

    Наградата за най-некадърните политици в света е изработена от световно-известните френски скулптори и изобретатели доктор Жозеф Игнасий Гилотен и доктор Антоан Луис, и ще бъде връчена на победителите от останките на техния народ.

    ––––––––––––

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *