Home » Авторски страници

Конвенция за предотвратяване и наказване на престъплението геноцид

2014.11.25 Няма коментари
Spread the love

Конвенцията е приета от Общото събрание на ООН на 9 декември 1948 г. с резолюция 260 А (III). Ратифицирана с Указ № 300 от 23 юни 1950 г. – ДВ, бр. 153 от 1950 г. В сила за България от 12 януари 1951 г.) Издадена от Министерството на външните работи, обн. в ДВ. бр.99 от 17 декември 2010 г.

Член І. Договарящите страни потвърждават, че геноцидът, независимо дали е извършен в мирно време, или по време на война, е престъпление съгласно международното право, което те се задължават да предотвратяват и наказват.

Член ІІ. В тази конвенция геноцид е всяко от следните действия, извършени с намерение да бъде унищожена изцяло или отчасти една национална, етническа, расова или религиозна група като такава: (. . .) c) умишлено налагане на групата на условия на живот, целящи нейното пълно или частично физическо унищожение;

Член ІІІ. Следните действия са наказуеми: а) геноцид; b) заговор за извършване на геноцид; c) пряко и публично подстрекателство за извършване на геноцид; d) опит за извършване на геноцид; e) съучастие в геноцид.

Член ІV. Лицата, извършили геноцид или което и да е друго действие, посочено в член ІІІ, се наказват независимо дали са отговорни по конституция управляващи, държавни служители или частни лица.

————–

Понеже многократно бивах упрекван за употребата на понятието ГЕНОЦИД (в словосъчетанието ТОТАЛЕН ГЕНОЦИД), дължа някои разяснения за несведущите сред приятелите, а особено – сред неприятелите.

Видно е, че в течение на почти 70 години (9.12.1948-23.06.1950-12.01.1951-17.12.2010) масовият българин е бил (преднамерено) лишаван от знание за Конвенцията против геноцида.

Все пак – благодарение на публикуван през далечната 1974 г. (от пишещия тези редове) сборник – няколко хиляди студенти от (единствения тогава в България) Юридически факултет на Софийския университет знаеха за съществуването и за разпоредбите на тази Конвенция.

Обърнете особено внимание на буква „с“ от нейния Член II.

Нима българското население, и в частност българският Народ като общностна група, не страда вече над 25 години от „умишлено налагане на групата условия на живот, целящи нейното пълно или частично физическо унищожение“?!

– Защото, какво друго, освен фактическо унищожение, е преждевременната смърт на над 1,000,000 българи, и то в мирно време?!
– Дали бягството от гладна смърт на над 2,000,000 българи, намерили спасение в чужди държави, не е предизвикано от „условията на живот“ в „Република“ България?!
– Или обезмозъчаването на България чрез изпъждането на над 600,000 (шестстотин хиляди!!!) висшисти не е резултат от „умишлено налагане на групата условия на живот, целящи нейното пълно или частично физическо унищожение“?!

Днес съм пенсионер с пенсия под границата на бедността. За „Коледа 2014“ геноцидната власт ще ме удостои – както и още 1,300,000 като мен – с 40 (четиридесет) лева „коледна добавка“ към пенсията, и „ще се охарчи“ с „цели“ 50,000,000 (петдесет милиона) лева.

Същевременно същата тази геноцидна власт ще бръкне в джобовете ни – на пенсионери и работещи – за да ни ограби с „някакви си“ 4,500,000,000 (четири и половина милиарда) лева, които ще подари на своите тартори с влогове в мафиотската Корпоративна Търговска Банка (КТБ). Т.е., „дава“ ни 1 (eдно), а ни отнема 90 (деветдесет), т.е. 4,500,000,000:50,000,000=90!

Същата схема на геноцидно ограбване на зомбираното българско население и на българския Народ ТЕ успешно прилагат вече четвърт век, и така ни държат в патова ситуация. ТЕ много добре знаят, че най-лесно се манипулира и успешно управлява държано в бедност и тотална мизерия зомбирано население, единственият смисъл на живота на което е оцеляването му ден за ден.

Онова, което ТЕ забравят, е че неминуемо идва ден – и то по-скоро, отколкото могат да предполагат – когато разпоредбите на тази КОНВЕНЦИЯ ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ И НАКАЗВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ГЕНОЦИД ще бъдат приложени спрямо ТЯХ с цялата справедлива строгост на Закона!

.

Николай Гусев

Мрем-като-мухи

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.