2024-03-28

6 thoughts on “Вижте как изглежда бюлетината в чужбина и кажете справедливо ли е това?

  1. Ето още една разлика: Зад граница от МВнР ни казват, че е забранено да знаем колко са гласувалите – можело само след края на деня. Така е дори и в Корея, където с избирателни права са смешното число около 100 човека. Строго е и в Чикаго, където хората отиват да гласуват към обяд (в същото време при в България изборният ден е завършил) и едва ли активноста ни има някакво значение. По какъв начин да ги заставим и при нас да изписват така цифричките? Кой може да е издал подобна тъпа забрана? Не способства ли тя за изборни измами в Турция?

    vot010
    .

  2. КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

    Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
    (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии…

  3. Гласовете на българите от чужбина (в страните в които е открита избирателна секция) се разделят по регионален признак и се прибавят към избрани чрез жребий МИР в България. След изменението на ЗИНП от 2009 г, гласовете от чужбина не се прибавят към избирателните райони в страната, а участват в сумата на гласовете при разпределянето на мандатите на национално ниво.

  4. Колега, alf, защо няма префереции в чужбина е ясно. Както и че Еврочикаго не го научава сега. Въпросът е : нормално ли е това? Къде е равното избирателно право?

  5. В чужбина няма преференции, ти сега ли го научаваш това? Напълно нормална е бюлетината от първата снимка. На следващите избори ако има МИР-Чужбина, ще има и преференция…. Приятен ден на всички!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *