Home » Авторски страници, българи зад граница

Трима българи с обща цел – активно участие на емигрантите в изборния процес

2014.10.04 2 коментара

В края на предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври Радио България представя трима българи от три различни страни по света, които имат съществен принос за подготовката на изборния процес зад граница.

От ляво на дясно на снимките: Стефан Манов, Димитър Иванов, Петър Стаматов

От ляво на дясно: Стефан Манов, Димитър Иванов, Петър Стаматов

Стефан Манов – член на Временните обществени съвети на българите в чужбина от Франция. Ще научите за резултатите от дейността на Обществените съвети, за малките победи и големите предизвикателства.

Димитър Иванов – член на Временните обществени съвети от Швейцария. Той е основният мотор на проекта за подпомагане на масовото гласуване на българите в чужбина на парламентарните избори на 5 октомври.

Петър Стаматов – основател и главен редактор на EuroChicago.com – издание, в което българите по света имат свое запазено място. Изданието е много активен участник в информационната кампания преди изборите.

В ефира на Радио България представителите на Временните обществени съвети на българите в чужбина говорят за организацията на изборния процес зад граница.

Трите интервюта – с “ветерана” на дългата битка за промяна на Изборния кодекс в посока на улесняване на гласуването на българите в чужбина Стефан Манов от Тулуза, Франция; със създателя на сайта “Инициативи за България” и на проекта за масово гласуване в чужбина Димитър Иванов от Винтертур, Швейцария; и с главния редактор на сайта Еврочикаго Петър Стаматов от Чикаго, САЩ, са направени от Илиана Райчева.

.

Интервюто със Стефан Манов можете да чуете тук:

.

Интервюто с Димитър Иванов можете да чуете тук:

.

Интервюто с Петър Стаматов можете да чуете тук:

.

 

2 коментара »

 • Mariana said:

  Коментар от стената на Bryan Todev във Фейсбук
  преди 9 часа · Calgary, Canada ·

  “СЛЕД ОКОЛО 15 ЧАСА ЗАМИНАВАМ ЗА ЧИКАГО!
  ЩЕ ПРОПЪТУВАМ ОКОЛО 900 км ЗА ДА ГЛАСУВАМ!
  ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТОВА, В КОЕТО ВИНАГИ СЪМ ВЯРВАЛ – ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА, СВОБОДАТА, ЗА СИНЬОТО НЕБЕ :-)))
  СЕЩАМ СЕ ЗА ЕДИН СТАР КАУБОЙСКИ ФИЛМ – ВЕЛИКОЛЕПНАТА 7-морка :-))))”

 • Стефан said:

  Трима измежду други.
  Както често съм казвал, имам уникалния шанс да работя в тандем с Любо Гаврилов – другият “ветеран”, без който днешните успехи не можеха да се случат. Безкрайно много свършена заедно работа, безкрайни разговори, обсъждания, дебати. И по фунадменталните разработки, онези които излизат понякога като един ред в някоя статия, но искали часове и дни тежка работа, анализ, осмисляне. И в оперативната борба.
  А неизменна опора на каузата през годините е била и е Тася Тасова. Тя е онази “трета ръка”, която идва на помощ точно в най-критичния момент, когато и двете са ти заети да носиш тежкия товар и без която няма как да си “отвориш вратата”.
  Благодаря и на Mарияна за споделената кауза, и подкрепата и, която неотмено помага като ручейчето, което никога не пресъхва , дори през август.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.