2024-04-23

1 thought on “Стефан Данаилов откри първото заседание на новото 43-то Народно събрание

  1. Борисов готов да оглави ново правителство

    Вариантите са три – правителство с краткосрочен мандат, двугодишен или четиригодишен

    Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е готов да оглави бъдещо правителство на България. В речта си при откриването на 43-тото Народно събрание той очерта три основни варианта за времеви периоди, в които то би работило, но посочи, че ще вземе окончателно решение след среща с лиерите на останалите политически сили в Народното събрание.

    „Имаме три варианта. Готов съм да поема отговорност и да изпълня и трите варианта. Ще поканя всички лидери на партии, за да вземем общо решение, кой вариант ще изберем“, каза Борисов. Той ги посочи: първият вариант е краткосрочен, избори две в едно с общинските през 2015 г.; вторият вариант избори две в едно, президентски и парламентарни през 2016 г.; третият вариант е дългосрочен – правителство без хоризонт.

    Лидерът на ГЕРБ обяви, че при кабинет без краен хоризонт, който теоретично би могъл да изкара и пълен мандат, той няма да се кандидатира за президент през 2016 г. „Не говорим за срок – каквото стане, но говорим за 4-годишен мандат. Тогава ви гарантирам, че няма да извадя ГЕРБ и да се кандидатирам за президент, за да отпаднат всички спекулации, че подготвям партията за президент”, категоричен бе Борисов.

    „Казвам го от трибуната, за да не се спекулира повече с това“, добави той.

    „Времето и народът ни даде задача да потърсим не това, което ни разделя, а това, което ще ни обедини“, заяви той в изказването си от парламентарната трибуна. „От нас се очаква да кажем какво мислим по въпроса за правителство. Няма да е впускам в анализ на миналото, защото то няма да ни донесе нищо в бъдещето. Времето и народът ни даде задача да потърсим не това , което ни раздела, я това което ще ни обедини. Не е честно през няколко месеца да възлагаме на президента да прави правителство, а политическите партии да се радваме кой –по-голяма конфронтация може да наложи”, допълни още Бойко Борисов.

    „Готов съм на диалог в името на държавата“, завърши краткото си изказване лидерът на ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *