Home » Авторски страници, българи зад граница

ЦИК одобри предложената допълнителна секция в Шилер парк

2014.09.14 Няма коментари
Spread the love

UntitledЦентралната избирателна комисия излезе вчера с допълнително Решение, което допълва Решение № 920 – НС от 12.09.2014 г.

В решението се казва: “След постановяване на Решение № 920-НС от 12 септември 2014 г. на ЦИК е постъпило мотивирано предложение от генералния консул на Република България в Чикаго, САЩ, на основание чл. 14, т. 4 ИК, с искане да се определи още едно място за гласуване в Чикаго – „Шилер парк, Илинойс”, в което да се образува една секция. В същото писмо се допълват и наименованията на някои от местата, определени за образуване на секции за гласуване в САЩ.”

Следва целият текст на допълнителното решение.

.

Централна избирателна комисия


РЕШЕНИЕ
№ 928-НС
София, 13.09.2014

ОТНОСНО: допълване и поправка на грешка на Решение № 920 – НС от 12 септември 2014 г. на ЦИК и за определяне на местата, в които ще се образуват избирателни секции извън страната и броя на избирателните секции във всяко място в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г.

След постановяване на Решение № 920-НС от 12 септември 2014 г. на ЦИК е постъпило мотивирано предложение от генералния консул на Република България в Чикаго, САЩ, на основание чл. 14, т. 4 ИК с искане да се определи още едно място за гласуване в Чикаго – „Шилер парк, Илинойс”, в което да се образува една секция. В същото писмо се допълват и наименованията на някои от местата, определени за образуване на секции за гласуване в САЩ. Централната избирателна комисия констатира, че Решение № 920-НС от 12 септември 2014 г. следва да се допълни с посочване броя на секциите, които се откриват в място Сао Пауло, Бразилия, а именно една.

С оглед на изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 1 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

 

Р Е Ш И:

 

ДОПЪЛВА Решение № 920 – НС от 12 септември 2014 г. на ЦИК, както следва:

– ОПРЕДЕЛЯ като място, в което се образува избирателна секция, и „Шилер парк, Илинойс”, САЩ  – една секция.

– УТОЧНЯВА следните места в САЩ, в които се образуват секции, като:

Денвър, Колорадо

Дес Плейнс, Илинойс

Детройт, Мичиган

Индианаполис, Индиана

Кълъмбъс, Охайо

Медисън, Илинойс

Сейнт Пол, Минесота

Чикаго, Илинойс

Шамбърг, Илинойс

ОПРЕДЕЛЯ в държава Бразилия, за място Сан Пауло една секция.

ДОПУСКА поправка на грешка в Решение № 920-НС от 12 септември 2014 г., като „място Бостън, САЩ” се чете една секция.

ОДОБРЯВА актуализирането на списъка за държавите и местата, в които ще се образуват избирателни секции извън страната и броя на избирателните секции във всяко място в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г. в Решение № 920-НС от 12 септември 2014 г. на ЦИК съгласно приложение.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Ивилина Алексиева

СЕКРЕТАР:

Севинч Солакова

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.