Home » Авторски страници, българи зад граница

ВАС постанови да има секции в Иилинг, Лондон и в Куинс, Ню Йорк

2014.09.18 Няма коментари
Spread the love

Временните Обществени съвети на българите в чужбина спечелиха важно дело във Върховния административен съд (ВАС) срещу Централната избирателна комисия (ЦИК), което ще позволи за българските парламентарни избори на 5 октомври да бъдат открити избирателни секции и в Лондон – Иилинг и в Ню Йорк – Куинс.

Из РЕШЕНИЕ № 11032 /18.09.2014 г. на Върховният административен съд на Р. България – Четвърто отделение, с председател Аделина Ковачева и членове Кремена Хараланова и Бисерка Цанева:

.

Untitled“РЕШИ:

…..

ОТМЕНЯ по жалба, подадена от Стефан Ангелов Димов решение № 920-НС от 12.09.2014 година на Централната избирателна комисия, поправено и допълнено с решение № 928-НС от 13.09.2014 година в частта му, в която не е определено, като място за образуване на избирателна секция Великобритания, Лондон (Иилинг).

ОТМЕНЯ по жалба, подадена от Елена Николаева Хамбарджиева и Ивайло Николов Стоянов решение № 920-НС от 12.09.2014 година на Централната избирателна комисия, поправено и допълнено с решение № 928-НС от 13.09.2014 година в частта му, в която не е определено, като място за образуване на избирателна секция САЩ, Куинс,Ню Йорк.

ВРЪЩА преписката на Централната избирателна комисия в отменените части с указания по тълкуване и прилагане на закона.

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата, подадена от Валерия Бойкова Кертикова и ПРЕКРАТЯВА производството по делото в тази му част.

РЕШЕНИЕТО е окончателно.”

.
Целият текст на това решение на ВАС може да се види тук – Решение №11032
.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.