2024-04-19

1 thought on “Призив за висока избирателна активност на българите в САЩ и Канада

  1. Мисля, че е важно да се чуят и причините поради които българите чужбина не подават декларации за гласуване и не гласуват.
    На първо място декларацията за гласуване изисква споделяне на много лична информация, като адрес в България, и в чужбина, име и ЕГН (рожденна дата) и личен телефон за връзка. Тази информация се изнесе на всеобщо обозрение в Интернет от ЦИК миналата година. Никой не понесе наказание за това вопиющо нарушение на правата на гражданите. Аз не желая моето семейство в Америка или в България да бъдем мишена за телефонни измами или такива с кредитни данни. Освен това такава база данни попаднала в ръцете на организираната престъпна група наричаща себе си български политически елит може да се използува за сплашване, преследване или манипулиране в полза на съществуващите политически партии. Така най-добрите намерения могат да поткрепат една престъпна система изсмукваща силите на Родината ни.
    Второ.
    Аз просто не виждам за кого да гласувам. Знам, че ако не гласувам в процентно отношение ще подкрепя партиите. Но не смятам, че това е основание да гласувам за който и да е. В момента в България няма представена нито една идея или стратегия, която да си заслужава вниманието на интелигентен гласоподавател. В същност реално няма никакво значение кой ще вземе надмощия на изборите, защото няма нито една група в България достатъчно силна за да се противопостави на раздиращите страната ни чужди интереси. Всяка една от политическите партии спечелила изборите или даже коялиция от политически партии след изборите ще изпълнява единствено ролята на треторазреден мениджър в процеса на ограбване на държавата и безогледната експлатация на българските човешки и природни ресурси. Искам да бъда разбран добре. не, че в България няма групи които стоят зад достойни идеи. Просто те са слаби и абсолютно неподготвени. Това са групи от благородни и мислещи индивиди без никакъв опит нито в политическата, нито във финансовата, нито във военната дейност. Като такива те са абсолютно неспособни да постигнат нищо за България. В най добрия случай съдбата им е да се адаптират към съществуващата система и да се конформират по нея. Считам, че във всички политически партии има достойни хора, които обаче са безсилни да изменят нищо и затова се концентрират на собствената си изгода и егоизъм.
    Съществуващия закон не може да спре емигрантите да гласуват. Ситуацията обаче е такава, че гласуването просто изглежда безсмислено.
    Ако инициативния комитет се концентрира на намиране на смисъл и перспектива за участия в политическия процес в България за българските емигранти, то той ще е много по успешен в повишаване на избирателната активност, както на българите в чужбина, така и на тези в самата България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *