2024-03-29

4 thoughts on “Предизборна анкета на Еврочикаго: Отговорите на ПП „Нова България“

  1. Тук и отговорите и посланието са интелигентно написани и премислени. Става въпрос за Глобализма като основна идея. Емигрантите автоматично се разглеждат като глобалисти или граждани на света. Смятам, че това е грешка. Всъщност по голямата част от нас не харесват глобализма. Доказателство за това е живота на българи в големи емигрантски диспори в по големите градове или пък сближаването им с местната култура и обичаи в по-малките. Аз познавам неколцина граждани на света. Те рядко се застояват на едно място за по дълго време и никога не гласуват. Нямат нужда. Ако нещо не им харесва просто си тръгват. Мисля си че в посланието на тази партия има неразрешим конфликт между идея и дейност. Ако поддържаш глобализма то нямаш място в политиката. Мисля, че става въпрос за много интелигентна и добре премислена манипулация на емигрантите. Цел – да се уреди живота в България за сметка на емигрантски гласове без да се налага да се емигрира.Със сигурност може да се каже, че тази партия е заинтересувана от емигранстки гласове, но не познава електората си.

  2. „Не е справедливо настоящото едни да могат да изберат [с преференция], а други не. На какъв принцип е предложено това решение?!“

    Мисля, че великите пишман-десни дигитално запецнали про-демократи от ГЕРБ събориха преференцията и в момента цялата БГ емиграция гласува само за партии (близко-разположената до БГ все пак може да се придвижи спокойно до рОдинината и да преференцира един Пеевски, да речем, на останалите ни е невъзможно „да го обичаме“ ефективно). 😀 Мотивите, предполагам, са свързани с това никой безконтролно и безотчетно да не може да преференцира Пеевски. 😀 Тук имаме съгласие, че повече не може така – на цялата БГ емиграция трябва да се даде демократична възможност да преференцира Пеевски! И Данчо Ментата, оф корс (!1515!). Аз поне възразявам гласа ми да се прелива в произволни райони в БГ, т.к. вотът ми е неравнопоставен с този на всеки един произволен „домашен“ (уседнал) и ми е отнето демократичното право да излъча корпулентно за свой пряк парламентарен довереник екзактно Пеевски.

    Към Стефан: https://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D0%9F-%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/681958981873095?ref=br_tf

  3. Тази партия изобщо не бях чувал. За мене беше интересно да разбера, че все още има нови партии, които се създават и ентусиасти, които се мъчат да променят нещо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *