Home » Е-Списание

Номерата на участниците в предстоящите избори – резултати от жребия в ЦИК

2014.09.02 Няма коментари
Spread the love

cik007Hомерът на бюлетината на ГЕРБ за предсрочните избори e 9, на коалиция „БСП – лява България” 22. Това стана ясно, след като Централната избирателна комисия (ЦИК) изтегли жребия с номера на партиите, под които ще бъдат записани в бюлетина.

„Движение 21″ ще бъдат с номер 1 за предстоящите избори. Преди тегленето председателят на ЦИК Ивилина Алексиева заяви, че идеята на кутиите за теглене на жребия са прозрачни и символизират прозрачността на ЦИК и да бъдат символ на честността и прозрачността на предстоящите избори, предава 24 часа.

Представители на медиите разбъркаха и пликовете с имената на партиите и коалициите за предсрочните избори и числата за бюлетините.

Ето и пълния списък:

1 – Партия „Движение 21″
2 – Партия „Българска социалдемокрация“
3 – Партия „Български национален съюз – НД“
4 – Партия „Новото време“
5 – Партия „Обединена България“
6 – Партия „Социалдемократическа партия“
7 – Коалиция „Реформаторски блок – БЗНС, ДБГ, ДСБ, НПСД, СДС“
8 – Партия „Нова България“
9 – Партия ГЕРБ
10 – Партия „Общество за нова България“
11 – Партия „Атака“
12 – Партия НДСВ
13 – Коалиция „България без цензура“
14 – Коалиция АБВ
15 – Коалиция „Левицата и Зелена партия“
16 – Партия „Нова алтернатива“
17 – Коалиция „Десните“
18 – Партия ДПС
19 – Партия „Глас народен“
20 – Партия на зелените
21 – Партия „Нова сила“
22 – Коалиция „БСП лява България“
23 – Партия „Зелените“
24 – Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ И ВМРО“
25 – Партия „Република БГ“

Определеният пореден номер е еднакъв за цялата страна и за гласуването извън страната и се отпечатва върху бюлетините и протоколите на СИК и РИК в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г. В бюлетините и в протоколите на СИК и РИК наименованията на партиите и коалициите се изписват без кавички.

Когато партия или коалицията не е регистрирала кандидатска листа в съответния изборен район, в бюлетината не се изписва нейният номер и за нея не се оставя празен ред. Когато партията или коалицията не е регистрирала кандидатска листа в нито един изборен район или когато регистрацията е обявена за недействителна или е заличена, в бюлетината за гласуване извън страната не се определя номер или определеният номер по жребий не се изписва и не се оставя празен ред за съответната партия или коалиция.

Номерата на независимите кандидати следват номерата в бюлетината на партиите и коалициите съгласно поредността на регистрацията на независимия кандидат от районната избирателна комисия.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.